Lupta pentru titlu în ediția 2021/22 în Liga Națională de handbal feminin s-a redus la două echipe după jocurile din cadrul etapei a 17-a, Rapid București și CSM București. Ambele formații au învins adversare din Top 5, care au jucat sau încă evoluează în cupele europene în acest sezon.
Sâmbătă dimineață, Rapid București a trecut de un hop dificil, pe terenul echipei Măgura Cisnădie, printr-o victorie cu 32-26. Eliza Buceschi, Fraga Fernandez și Sorina Tîrcă au reprezentat centrul de greutate al echipei, adunând împreună nu mai puțin de 19 goluri.
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
ACUM 5 ORE
Cel mai așteptat meci al rundei a fost însă CSM București – SCM Rm. Vâlcea, între formațiile care s-au luptat pentru supremație în România din 2018. Înaintea rundei, echipa lui Adrian Vasile avea un avans de 4 puncte în fața rivalei, dar SCM avea și un meci mai puțin disputat.

CSM București a fost de neoprit în repriza a doua a derby-ului cu SCM Rm. Vâlcea

CSM București și-a făcut meciul mai ușor încă din primele minute, când a reușit să se desprindă la 5 goluri după primele 8 minute de joc (scor 6-1). Yvette Broch și Cristina Neagu au început partida la un nivel foarte sus, reușind să marcheze primele 5 goluri ale bucureștencelor. SCM Rm. Vâlcea a știut că își joacă ultima șansă la titlu și a încercat să rămână în partidă. A mai echilibrat jocul spre finalul primei reprize, când a revenit la 8-10 (min. 22) și a intrat la cabine cu un handicap de 3 goluri (scor 10-13).
În partea secundă, CSM București a realizat una dintre cele mai bune reprize ale sezonului, a înscris la foc automat. A fost practic de neoprit. Diferența de scor a crescut treptat, trecând de 10 goluri în ultima parte. A marcat nu mai puțin de 19 goluri în 30 de minute, a primit în schimb numai 9 goluri, astfel că la final s-a impus cât se poate de clar, cu 32-19! Cristina Neagu a încheiat partida cu 8 goluri.
În urma acestui rezultat, șansele echipei SCM de a mai conta în lupta pentru titlu s-au spulberat. Lupta pentru supremație în actuala stagiune se va da în continuare între două echipe, Rapid și CSM. Gruparea giuleșteană are avans de un punct, cu 9 meciuri rămase de disputat pentru fiecare tabără.
La vârf, situația se prezintă astfel: Rapid – 42p, CSM – 41p, Gloria Buzău- 34, Vâlcea – 34 (16j). Măgura – 33p.
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
ACUM 6 ORE
Handbal
CSM București joacă a 8-a finală de Cupa României consecutivă!
ACUM 12 ORE