De MARIAN URSESCU
Rapid București are un punct avans în fața campioanei CSM București după 21 de etape disputate în Liga Florilor. CSM București, marea favorită la titlu, la începerea competiției, a jucat joi, la Cisnădie cu Măgura și a câștigat de o manieră categorică: 36-19. A fost partida de debut pentru brazilianca Eduarda Amorim, fosta campioană mondială, transferată de echipa primăriei Capitalei de la Rostov Don.
CSM a trecut provizoriu pe primul loc, dar a stat acolo doar până sâmbătă, când Rapid s-a impus la Zalău. Pe un teren unde se știe, se gâștigă foarte greu, Rapid a avut ceva dificultăți. Portarul gazdelor, Paula Teodorescu a parat patru aruncări de la 7 metri în prima repriză. Echipa antrenată de spaniolul Carlos Viver a reușit să se desprindă târziu pe tabelă și a câștigat, în final, fără emoții, 26-19. Un meci în care au strălucit Sorina Târcă, Dorina Korsos, dar și portarul Julie Foggea.
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
ACUM 2 ORE

Unde se poate încurca Rapid?

Mai sunt cinci etape de disputat în Liga Florilor, iar acum toată lumea se întreabă dacă Rapid mai poate fi oprită în lupta la titlu. Giuleștencele visează la al șaselea titlu din istorie, la 19 ani distanță de la ultimul!
Echipa feroviară a condus de la un capăt la altul campionatul și, chiar dacă a pierdut ambele partide cu CSM București, a profitat din plin de pașii greșiți ai celei mai bogate echipe din România.
Rapid mai are un singur meci greu, din cele rămase, la prima vedere. E deplasarea de la Rm. Vâlcea, cu echipa clasată pe locul 3 în Liga Națională. Nici Gloria Bistrița nu trebuie neglijată, echipa ardeleană terminând la egalitate, la București, cu CSM!0
De partea cealaltă, echipa pregătită de selecționerul României Adrian Vasile, are 7 meciuri consecutive câștigate, iar în ultimele 5 etape nu pare a avea probleme. Deplasarea de la Zalău pare cel mai are hop pe traseu. Numai că, în momentul de față, CSM București nu mai e la mâna ei. Dacă rapid nu se âncurcă, CSM pierde titlul!

SITUAȚIA ÎN CLASAMENT

1. Rapid București 21 18 0 3 631-544 54
2. CSM București 21 17 2 2 626-479 53

PROGRAMUL PÂNĂ LA FINAL

Rapid București
  • 22 Minaur Baia Mare (a)
  • 23 Știința București (d)
  • 24 Gloria Bistrița (a)
  • 25 SCM Craiova (a)
  • 26 SCM Rm. Vâlcea (d)
CSM București
  • 22 Dunărea Brăila (a)
  • 23 CSM Slatina (d)
  • 24 Dacia Mioveni (a)
  • 25 HC Zalău (d)
  • 26 Minaur Baia Mare (a)
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
ACUM 3 ORE
Handbal
CSM București joacă a 8-a finală de Cupa României consecutivă!
ACUM 9 ORE