Derby-ul etapei a 16-a din Liga Florilor s-a jucat într-o atmosferă incendiară, în Sala Rapid. CSM București era obligată să câștige împotriva giuleștencelor pentru nu pierde contactul cu acestea în fruntea clasamentului.
Rapid a început mai bine și a condus în prima parte a meciului, dar apoi CSM și-a ridicat nivelul și s-a distanțat pe tabelă, intrând la pauză cu un avantaj de 3 goluri, 15-12.
Partea secundă a început la fel ca prima, cu Rapid echipa mai eficientă în atac, iar acest lucru s-a văzut imediat. În minutul 42, Eliza Bucehschi restabilea egalitatea la 18, iar finalul de meci se anunța unul electrizant.
Handbal
Laudatio pentru "Pitica Atomică" a handbalului! Valentina Elisei Ardean, la momentul retragerii
ACUM 19 ORE
Așa a și fost, cele două echipe alternând la conducere până cu 8 minute înainte de final, când CSM s-a desprins din nou la două lungimi. Echipa lui Adi Vasile a gestionat perfect finalul de meci, macând aproape la fiecare atac și jucătoarele lui Carlos Viver nu au mai putut reveni. Astfel, CSM a obținut o victorie mare, scor 28-27, care păstrează intacte șansele la titlu pentru cea mai galonată formație din handbalul românesc.
Citește și:

Rapid - CSM București 27-28 | Lupta la titlu s-a relansat

În urma acestui rezultat, Rapid rămâne pe primul loc, dar disptanța față de CSM este acum de numai un punct. În urmă cu două săptămâni, Rapid părea desprinsă în campioană după Neagu & Co remizase surprinzător cu Gloria Bistrița, pe teren propriu (23-23). Rapid însă a pierdut la Buzău (25-30) și cu înfrangerea de azi tot avansul din fruntea clasamentului s-a evaporat.
Într-un alt derby disputat în această etapă, SCM Râmnicu Vâlcea a trecut la limită de Gloria Buzău, 28-27, astfel că oltencele nu pot fi excluse din lupta pentru titlu.
Clasamentul la vârf din Liga Florilor
  • 1.Rapid - 39 de puncte
  • 2.CSM București - 38 de puncte
  • 3.SCM Râmnicu Vâlcea - 34 de puncte
  • 4.Gloria Buzău - 31 de puncte
  • 5.Măgura Cisnădie - 30 de puncte
Handbal
Gheorghe Tadici, replică dură pentru Cristina Neagu, după acuzațiile hanbalistei la adresa Zalăului
IERI LA 07:02
Handbal
Cristina Neagu după victoria de la Zalău: "Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați..la o parte!"
26/05/2022 LA 18:50