CSM București are un debut de sezon cu probleme, iar asta s-a putut observa și după evoluția din Danemarca, în primul meci al sezonului în Liga Campionilor. Reprezentanta României a fost învinsă de Team Esbjerg cu scorul 22-21, după o partidă destul de slabă ca nivel, cu multe greșeli de ambele părți.
"Tigroaicele" au pierdut trei din cele patru extreme de bază, din cauza problemelor medicale, este vorba despre Siraba Dembele, Martine Smeets și Malin Aune. Astfel, a avut-o validă doar pe Carmen Martin în partea dreaptă. Adrian Vasile nu a avut încredere să o arunce în luptă pe tânăra Diana Fînaru, iar CSM București a fost nevoită să improvizeze în extrema stângă cu un inter, cu Elizabeth Omoregie și Emilie Hegh Arntzen. Structura lotului pare deficitară, pentru că antrenorul a fost nevoit să facă uneori improvizații și la nivel de centru. Carmen Martin a ajuns și în postura de conducător de joc, iar în această situație echipa a mizat pe doi interi în cele două extreme.
Liga Campionilor
Dinamo-PPD Zagreb 27-27! "Dulăii" au ratat in-extremis victoria, dar rămân cu șanse reale la optimi
IERI LA 19:31

Linia de 9 metri a echipei CSM București, absentă în prima repriză

Dincolo de aceste probleme de lot, nici Cristina Neagu nu s-a simțit bine în primele 30 de minute. După 115 goluri înscrise în ediția trecută, căpitanul echipei nu a marcat niciun gol în primele 30 de minute. Întreaga linie de 9 metri a fost complet absentă în prima parte, pentru că Barbara Lazovic și Emilie Hegh Arntzen au avut la rândul lor zero în dreptul reușitelor.
În primele 20 de minute, CSM București a comis nu mai puțin de 10 erori. Echipa a rămas totuși în joc grație portarului Jelena Grubisic, care a apărat multe mingi din situație de unu la unu, fiind permanent la 40-50%. Iar în atac, dacă interii nu au mers, "tigroiacele" au avut reușite cu pivoții Yvette Broch și Ema Ramusovic, care au marcat 4 din cele 8 goluri ale echipei din acțiune. Alte două reușite au venit din aruncări de la 7 metri, la pauză echipa gazdă având un avantaj de 3 goluri, scor 13-10.

Cristina Neagu a marcat primul gol în minutul 37

În debutul reprizei secunde, CSM București a avut câteva minute în care a speculat erorile gazdelor. Nici Esbjerg nu a făcut un joc strălucit, iar reprezentanta României a refăcut handicapul în 6 minute. Primul gol al Cristinei Neagu a venit în minutul 37, iar prin această reușită echipa a trecut la conducere, 15-14.
"Tigroaicele" au condus doar pentru trei minute. Jocul de atac a fost în continuare poticnit, chiar chinuit, iar nordicele au preluat din nou inițiativa. Fără a reuși însă să se desprindă, pentru că Adrian Vasile a avut totuși o jucătoare la cel mai înalt nivel, portarul Jenela Grubisic. Croata avea la un moment dat 60% procentaj în partea secundă și a contribuit din plin la o nouă revenire a reprezentantei României pe tabela de marcaj.
Al doilea gol al Cristinei Neagu în minutul 53 a însemnat și al doilea moment din meci al echipei CSM București în care a trecut la conducere, 19-18. Echipa a avut alte 3-4 minute în care a jucat mai aproape de adevăr și s-a desprins de această dată la 21-18 în minutul 57.
Cele două puncte păreau câștigate, dar CSM București a scăpat jocul din mână. Esbjerg a înscris patru goluri într-un interval de 3 minute și a câștigat incredibil în cele din urmă cu 22-21. Golul victoriei l-a marcat cu 7 secunde înainte de final. S-a revanșat astfel după înfrângerea de anul trecut, când Neagu a marcat pentru 30-29 în ultima secundă, tot într-o partidă disputată în Danemarca.
Așadar, CSM se întoarce cu o înfrângere din Danemarca și are în față un sezon tare complicat, după cum arată jocul și structura lotului.
Au marcat pentru CSM București: Omoregie – 5 goluri, Martin – 4, Arntzen – 4, Broch – 3, Neagu – 2, Klikovac – 2, Ramusovic – 1.
Handbal
Războiul Gabi Szabo-Nicușor Dan continuă! I s-a desfăcut contractul de muncă de la CSM!
05/12/2022 LA 19:09
Handbal
Anunţul făcut de Cristina Neagu după ce i-a dat 14 goluri lui Ferencvaros, în Liga Campionilor
04/12/2022 LA 19:16