Centrul Grace Zaadi, care a câștigat anul trecut titlul olimpic cu naționala Franței, la Tokyo, va juca din această vară la echipa feminină de handbal CSM București, potrivit unui anunț al clubului, publicat duminică, pe site-ul oficial.
"Abia aștept să fac parte din aventura CSM. Am fost mereu atrasă de acest club, am prietene care au jucat aici și știu cât de mult au apreciat clubul și cât le-a plăcut să joace. Sunt sigură că îmi va plăcea mult aici!
Așteptările mele sunt mari, CSM București este un club uriaș, au câștigat Liga Campionilor și aș vrea să trăiesc și eu acest lucru cu echipa. Sunt nerăbdătoare să cunosc și fanii, știu că sunt foarte primitori și gălăgioși și să joc în atmosfera creată de aceștia!", a declarat Grace Zaadi.
Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
IERI LA 16:20
Franțuzoaica a făcut primii pași în handbalul de mare performanță la Metz Handball, acolo unde a jucat între 2013-2020. S-a transferat apoi în străinătate, la Rostov-Don, unde a stat doar câteva luni, din cauza conflictului ruso-ucrainean.
Sfârșitul de sezon 2021/22 a găsit-o tot la Metz, echipă cu care a participat la turneul Final 4 al Ligii Campionilor, la care s-a clasat pe locul al treilea.
În echipa națională a Franței a adunat 140 de meciuri și a marcat 255 de goluri. Are trei medalii de aur - JO de la Tokyo 2020, Campionatul European din Franța 2018 și Campionatul Mondial din Germania 2017.
Pe plan individual, a fost declarată cel mai bun coordonator de joc din campionatul francez în 2018, dar și la Campionatele Mondiale din 2017 și 2021 și la Jocurile Olimpice 2020.
Siraba Dembele Pavlovic, Cristina Neagu și Elizabeth Omoregie și-au prelungit contractele cu clubul, care a efectuat încă din iarnă primele mutări pentru noul sezon, semnând înțelegeri cu portarul suedez Evelina Eriksson (Vipers Kristiansand), dar și cu interul stânga francez Kalidiatou Niakate (Brest Bretagne Handball) și extrema dreapta rusă Marina Sudakova (ȚSKA Moscova).
Sursa: AGERPRES
Handbal
CSM București a oficializat un alt transfer de top. Cvartet din naționala Franței în lot
IERI LA 13:26
Handbal
Numele uriașe cu care Dinamo București va juca în Liga Campionilor la handbal, sezonul 2022/23
IERI LA 09:56