Atmosferă de mare meci în tribulele Sălii Sporturilor "Traian". 2.500 de spectatori au venit să le susțină pe favorite în încercarea de a o mai învinge o dată pe CSM București, marea rivală.
Coregrafie special, galerii, multe vedete în tribună, dar handbalistele de la Vâlcea nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. CSM București și-a continuat parcursul excelent din ultimul timp. Echipa antrenată de Adi Vasile și Iulia Curea a intrat extrem de motivată pe teren și a jucat aproape fără greșeală în primele 30 de minute.
Apărarea a fost atuul echipei oaspete în prima repriză, Vâlcea a încercat să joace rapid, pentru a le surprinde pe bucureștence, dar oltencele s-au încurcat în propriile greșeli. În minutul 14, scorul era de 10-3 pentru CSM. Prestație de senzație, între buturi, pentru Laura Glauser, iar în teren a fost un adevărat Triunghi al Bermudelor pentru Vâlcea: Crina Pintea-Cristina Neagu-Siraba Dembele.
Handbal
Cristina Neagu și Crina Pintea revin în naționala României pentru Trofeul Carpați
ACUM O ORĂ
Vâlcencele au avut momente în care a dat semen de revenire, dar a avut mereu poarta goală. Goal-keeperii gazdelor, Hosu și Roch au avut doar două parade în prima parte, ambele în dreptul nemțoaicei. Hosu a încasat 8 goluri, fără să apere vreio minge, iar Isabelle a avut un procentaj de doar 16,66%. De partea cealaltă, cu 8 intervenii, Glauser a încheiat primele 30 de minute cu un procentaj de 36,36%.

Fujita om la om la Neagu, a ieșit la rampă Dembele

Norvegianul Bent Dahl a gândit o tactică specială pentru acest meci. S-a apărat avansat la Neagu, cu japoneza Fujita om la om la Cristina Neagu. Nipona și-a făcut bine treabă, dar pe partea ei, pe extremă, Siraba Dembele a făcut ravagii. Franțuzoaica a terminat meciul cu 10 goluri, record în România, din 11 aruncări! Evoluție excelentă și pentru pivotul Crina Pintea, cea care a avut procentaj de 100%: 7/7!
CSM București a avut în partea a doua și 9 goluri avantaj, dar Adi Vasile le-a trimis pe teren și pe jucătoarele care evoluaseră mai puțin. Și Niakate, Dindiligan, Klikovac, Ramusovic, Sudakova nu au jucat nici pe departe la fel de bine ca și titularele.
La Vâlcea, doar Fujita, tânăra Lupei și pivotul Elghaoui pot fi remarcate. În rest, foarte multe greșeli tehnice și ratări la jucătoarele de bază de la 9 metri: Kovacevici, 4/10, Glibko 5/8.
CSM a câștigat cu 34-30 la capătul unui alt joc solid, în care a arătat multă calitate. Îmbucurător pentru fanii ”tigroaicelor”, mai ales că urmează jocul cu Bietigheim, campioana Germaniei, care are și ea o formă de învidiat. Să vedem ce va fi duminică, în Sala Polivalentă, în disputa directă, din etapa a treia a Ligii Campionilor.
SCM Rm. Vâlcea 30
Elghaoui 6, Fujita 5, Glibko 5, Kovacevic 4, Lupei 3, De Jong 2, Bucur 2, Hansson 1, Levcenko 1, Băcăoanu 1.
CSM București 34
Dembele 10, Pintea 7, Neagu 6, Omoregie 4, Aune 3, Zaadi 2, Sudakova 1, Niakate 1.

Clasament Liga Florilor

1. CSM București 13 p (5 jocuri)
2. Gloria Buzău 12p (4 jocuri)
3. SCM Rm. Vâlcea 10p (5 jocuri)
4. Gloria Bistrița 10p (4 jocuri)
5. Rapid București 10p (5 jocuri)
Handbal
Dinamo pierde la Veszprem, 30-33. A condus la pauză, dar nu a mai ținut ritmul
ACUM 13 ORE
Handbal
România nu mai are echipă de Liga Campionilor în sezonul viitor, la masculin!
ACUM 20 ORE