CSM București are în continuare un buget consistent la echipa de handbal feminin, printre cele mai importante din Europa, continuă să atragă vedete în România, dar rezultatele și jocul sunt departe de pretențiile așteptărilor.
În acest moment, clubul riscă să rateze prezența în sferturile de finală ale Ligii Campionilor pentru prima dată de când joacă în această competiție (din 2005/06), după ce a terminat pe locul 5 în faza grupelor. Cu formațiile clasate mai bine a adunat doar 3 puncte din 12 posibile. Situația este critică și în Liga Națională. Cristina Neagu & Co sunt la 4 puncte distanță de liderul Rapid, iar dacă nu vor câștiga joi, de la ora 18:00, în Giulești, în derby-ul din etapa a 16-a, se apropie de un eșec major pe plan intern!
Handbal
S-au decis primele două calificate pentru Final 4 în Liga Campionilor. Dinamo le-a învins pe ambele
IERI LA 11:28

CSM București nu mai are liderul din afara terenului de cel puțin 2 ani

Antrenorul Adrian Vasile este indicat drept responsabil pentru rezultatele echipei, iar relația dintre conducători și staff-ul tehnic este încordată.
https://i.eurosport.com/2021/09/18/3222567.png
Dar problemele echipei derivă și dintr-un alt punct de vedere. De o bună bucată de timp, echipa de handbal feminin nu mai are un conducător care să pună presiune la echipă, dar în același timp să o și protejeze într-o luptă destul de dură în culise. Omul care să iasă public și să apere echipa în momente mai delicate, dar care să și explice rezultatele. Îi lipsește practic liderul din afara terenului, așa cum au fost, spre exemplu, Constantin Căliman, omul care a demarat acest proiect în 2004 și a fost îndepărtat apoi politic, urmat de Bogdan Vasiliu, cel sub comanda căruia s-a câștigat Liga Campionilor în 2016. Ultimul a plecat după venirea Gabrielei Szabo în fruntea clubului, iar între timp a dus și Rapid pe locul 1.
În vara anului 2019, CSM București l-a numit pe Vlad Enăchescu team-manager, dar jurnalistul și-a anunțat demisia după nici un an, declarând la vremea respectivă:
"Am decis să nu mai continui alături de club pentru că valorile mele nu sunt în concordanță cu un diletantism incredibil, cu delăsarea și cu minciuna, iar ca jurnalist am avut ocazia să mai primesc câteva răspunsuri la eterna întrebare 'cum e posibil ca sportul românesc să nu mai performeze'?"
Astfel, de aproximativ 2 ani, Adrian Vasile se ocupă și de transferuri, de negocieri, de multe lucruri care în mod normal intră în atribuția unui manager.

CSM București a tatonat terenul cu Daniel Georgescu

Pentru a rezolva această problemă severă, clubul a discutat în ultima perioadă cu ... Daniel Georgescu pentru a rezolva această problemă, a liderului de la echipă, din afara terenului. A negociat cu omul care a transformat practic Dinamo, alături de Ovidiu Semen, dintr-o echipă muribundă în una care a ajuns în Top 16 în Liga Campionilor.
Discuțiile au venit ca urmare a despărțirii-șoc dintre Daniel Georgescu și Dinamo. Potrivit informațiilor Eurosport, fostul conducător al celor de la Dinamo nu s-a mai regăsit în actualul proiect, astfel că a făcut un pas în spate. Deocamdată, negocierile dintre CSM București și Daniel Georgescu nu au ajuns la niciun rezultat, însă nu este exclus pe viitor să asistăm la o surpriză.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
17/05/2022 LA 18:09
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
17/05/2022 LA 17:29