Jucătoarea rusă evoluează pe postul de extremă dreaptă în naționala Rusiei și la ȚSKA Moscova. Este campioană olimpică în 2016 și campioană mondială în 2009, evoluând în cea mai mare parte a carierei la Rostov-Don.
În 2020 a fost transferată de ȚSKA Moscova, iar din vară va îmbrăca tricoul lui CSM București, după cum a anunțat clubul, pe site-ul oficial.
Handbal
S-au decis primele două calificate pentru Final 4 în Liga Campionilor. Dinamo le-a învins pe ambele
ACUM 5 ORE

CSM București continuă transferurile spectaculoase

Venirea Marinei Sudakova nu este primul transfer de top reușit de CSM București. Trupa lui Adi Vasile a mai transferat-o pe Kalidiatou Niakate (26 ani), de la Brest Bretagne.
Sudakova va juca din vară pentru CSM București, venind să întărească echipa pentru sezonul viitor. Cea mai importantă performanță din cariera ei este câștigarea Jocurilor Olimpice din 2016 cu naționala sa.
CITEȘTE ȘI:
Clubul a emis un comunicat oficial în care a anunțat transferul jucătoarei din Rusia: "Clubul Sportiv Municipal București are plăcerea să anunțe un nou transfer pentru echipa feminină de handbal, campioana României!
Marina Vladimirovna Sudakova a semnat un contract valabil pe două sezoane cu CSM București, unde este așteptată în această vară!
Născută la Volgograd, Rusia, la 17 februarie 1989, Marina Vladimirovna Sudakova, născută Yartseva, evoluează pe postul de extremă dreaptă în naționala Rusiei și la ȚSKA Moscova, actuala sa echipă de club. Campioană olimpică în 2016, campioană mondială în 2009, Marina a primit titlul de maestru emerit al sportului din Rusia în 2009.
În 2003, s-a mutat la Rostov-pe-Don, devenind jucătoare în echipa de rezervă a lui Rostov-Don, iar un an mai târziu a devenit extremă dreaptă în echipa principală a orașului. Ca jucătoare a echipei Rostov-Don, Marina Vladimirovna Sudakova a devenit multiplă campioană a Rusiei, multiplă câștigătoare a Cupei și Supercupei Rusiei, finalistă a Cupei EHF (2015) și finalistă a Ligii Campionilor (2018).
În 2020, Marina s-a despărțit de Rostov-Don și a semnat cu ȚSKA Moscova.
În 2008 a devenit medaliată cu bronz la Campionatul European de handbal cu prima reprezentativă a țării sale, iar anul următor a cucerit titlul mondial! Apogeul carierei la echipa a Rusiei a fost reprezentat de triumful de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.
Bine ai venit, Marina!", precizează CSM București, într-un comunicat oficial.
CSM București este pe locul 2 în campionat, cu 28 de puncte după 12 etape, la 5 puncte de liderul Rapid.
Pe plan european, trupa lui Adi Vasile este pe locul 5, în grupa A din Liga Campionilor, cu 12 puncte după 11 meciuri.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
IERI LA 18:09
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
IERI LA 17:29