Cu o etapă rămasă din faza grupelor, EHF a luat o decizie inedită. Forul suprem a anunțat că toate cele 16 echipe aflate în grupele prestigioasei competiții, printre care și CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, se vor califica automat în faza următoare (optimi).
Decizia a fost adoptată ca urmare a cazurilor de coronavirus și a restricțiilor de călătorie care îngreunează desfășurarea meciurilor în Europa.
Multe dintre partidele din actualul sezon au fost amânate și nu mai pot fi reprogramate până la data limită de 14 februarie. Astfel, Federația Europeană a decis ca duelurile respective să fie câștigate/pierdute la scor de neprezentare, în funcție de motivele pentru care au fost amânate.
Handbal
Borussia Dortmund - CSM București 22-25 | "Tigroaicele" obțin al doilea succes în Grupa A
17/10/2021 LA 15:36

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, calificate automat în optimile Ligii Campionilor

Ca urmare a deciziei luate de EHF, CSM București a câștigat meciurile restante cu SG BBM Bietigheim și Rostov-Don, scor 10-0. De cealaltă parte, SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut partidele cu HC Podravka Vegeta și Borussia Dortmund, scor 0-10, programate pe teren propriu, și l-a câștigat pe cel cu Dortmund, din deplasare, scor 10-0.
În orice caz, EHF a decis ca toate cele 16 echipe din cele două grupe să avanseze în faza următoare. Astfel, cluburile vor juca un tur eliminatoriu în plus, în următorul sistem: A1 - B8, B1 - A8, A2 - B7, B2 - A7, etc.
Apoi, competiția va continua în mod obișnuit, cu faza sferturilor, semifinalelor și marea finală.
"EHF este conștientă că procedura este una extrem de neobișnuită și a luat în calcul eforturile și participarea activă a cluburilor, dar am ajuns în punctul în care trebuie să luăm o decizie", a anunțat Federația Europeană de Handbal.
Totuși, ultima rundă din faza grupelor se va disputa în mod normal. CSM București va juca împotriva lui Metz și, dacă vor câștiga, "tigroaicele" vor încheia grupa A pe primul loc. De cealaltă parte, SCM Râmnicu Vâlcea va evolua contra lui Brest.

Clasamentul grupei A:

https://i.eurosport.com/2021/02/10/2990928.jpg
Sursa foto: ehfcl.eurohandball.com

Clasamentul grupei B:

https://i.eurosport.com/2021/02/10/2990929.jpg
Sursa foto: ehfcl.eurohandball.com
Handbal
FC Barcelona - Dinamo 36-32. A plouat cu goluri într-un moment istoric pentru campioana României
14/10/2021 LA 20:19
Liga Campionilor
Xavi Pascual, revenire emoționantă la Barcelona, înaintea meciului lui Dinamo din Champions League
14/10/2021 LA 15:51