Kim Rasmussen a început acest sezon pe banca tehnică a echipei Gloria Bistrița, dar a fost demis la sfârșitul anului trecut, ca urmare a rezultatelor nesatisfăcătoare obținute de gruparea ardeleană. După câteva luni în care a stat pe margine, antrenorul care a câștigat Liga Campionilor cu CSM București în 2016 a primit o nouă provocare, sădevină selecționerul naționalei feminine a Coreei de Sud.
Pentru reprezentativa asiatică, Kim Rasmussen înseamnă și primul antrenor străin pe care l-a avut la timonă. Coreea de Sud are un palmares impresionant la Jocurile Olimpice, fiind a doua cea mai de succes națională feminină din istorie, după Danemarca, având nu mai puțin de 6 medalii la 12 ediții. Ultima a fost cucerită însă în 2008, la ediția Beijing, când a plecat acasă cu medalia de bronz, după o partidă contra Ungariei.

Cu cine a semnat antrenorul care a câștigat Liga Campionilor cu CSM București în 2016

Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
ACUM 4 ORE
De remarcat faptul că antrenorul danez a mai pregătit în trecut alte două naționale, Polonia și Ungaria. Cu prima a ajuns în două semfinale la Campionatul Mondial, la edițiile din 2013 și 2015.
"În sfârșit, este oficial, un nou loc de muncă, noi litere și limbă de învățat și o experiență complet nouă pentru mine. Nu ar fi putea veni într-un moment mai bun al carierei mele. Sunt foarte încântat și onorat să fiu primul antrenor străin din Coreea de Sud. Voi avea nevoie de toate abilitățile mele și de ajutorul sportivelor și staff-ului pentru a transforma această colaborare într-un succes. Dar dacă există un lucru pe care l-am învățat în viață, acesta ar fi că orice este posibil dacă ni se dă timp și vom munci împreună", a susținut Kim Rasmussen.
Principalul obiectiv al antrenorului va fi îndreptat spre Jocurile Olimpice de la Paris 2024, unde Coreea de Sud se va califica în mod normal, din postura de cea mai reprezentantă a Asiei. Până atunci, danezul va avea încă un turneu important, Campionatul Mondial din 2023.
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
IERI LA 16:55
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
IERI LA 15:44