Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, a avut o primă conferință d epresă duupă ce a câștigat alegerile la sfârșitul lunii aprilie. Tema principală a fost organizarea în România a M18 EHF Championship 2022, din perioada 8-14 augst, dar cu această ocazie au fost atinse și alte subiecte.
Cum ar fi, spre exemplu, amendarea Cristinei Neagu, pentru câteva declarații. După meciul HC Zalău - CSM Bucureşti (scor 24-26), din penultima etapă a Ligii Naţionale, Cristina Neagu a făcut o comparaţie între modul în care adversarele au jucat cu formaţia sa şi cu CS Rapid, adversara directă în lupta la titlul. De asemenea, ea a afirmat că rezultatele meciurilor de la Zalău se ştiu dinainte.
Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
ACUM 7 ORE
Neagu a fost sancţionată de Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Handbal cu o penalitate de 1.000 de lei pentru declaraţiile tendenţioase făcute în mass-media după meciul formaţiei sale CSM Bucureşti cu HC Zalău.

Constantin Din: ''Chiar dacă Neagu e cea mai bună jucătoare din lume, nu cred că are dreptul să încalce un regulament''

''Orice lucru anormal se discută la Comisia de disciplină, unde se iau şi deciziile. Cristina Neagu a fost amendată în urma unor analize în cadrul acestei comisii de disciplină. Ceea ce îmi doresc foarte mult este să apară respectul între noi cei care facem handbal şi nu numai. Atâta vreme cât respectul o să fie în mijlocul nostru, cu siguranţă aceste declaraţii uşor-uşor vor dispărea. Îmi doresc foarte mult ca toţi cei implicaţi în handbal să ne bucurăm de acest sport frumos şi nu putem să ne bucurăm decât dacă există respect reciproc între toate părţile implicate. Cu siguranţă, Cristina Neagu avea un substrat de adevăr. Dar, orice societate, inclusiv federaţia, are nişte regulamente care trebuie respectate. Cel care greşeşte trebuie să plătească. E evident.
În cazul de faţă, dacă Cristina era nemulţumită pentru arbitraj, există această comisie a arbitrilor, această comisie de disciplină care teoretic trebuie să sancţioneze pe cei care greşesc. Chiar dacă Neagu e cea mai bună jucătoare din lume, nu cred că are dreptul să încalce un regulament. Eu nu spun că are sau nu are dreptate, eu am văzut în reluare meciul acela. Au fost greşeli de arbitraj. Sunt în toate meciurile greşeli de arbitraj, greşesc şi jucătorii, greşesc şi antrenorii, cu toţii greşim. Trebuie să eliminăm aceste interese personale şi de grup sau de interes imediat. Cu toţii trebuie să ne gândim la binele handbalului românesc şi trebuie să găsim soluţia de a îndrepta aceste lucruri'', a declarat Constantin Din.
Preşedintele FRH a precizat că va discuta personal cu Cristina Neagu şi a început deja convorbiri cu majoritatea jucătorilor români: ''Avem deja propusă o dată de întâlnire, când se va întoarce din vacanţă. Pentru că eu chiar îmi doresc să stau de vorbă cu marea majoritate a jucătorilor români. Am început să fac lucrul acesta şi nu numai la nivel de seniori, am început să stau de vorbă inclusiv cu juniori, junioare, pentru a le spune despre viziunea mea despre handbal, modul meu de lucru, iar cei cu care am stat de vorbă au apreciat foarte mult întâlnirile cu mine''.
Sursa: Agerpres
Handbal
CSM București a oficializat un alt transfer de top. Cvartet din naționala Franței în lot
ACUM 9 ORE
Handbal
Numele uriașe cu care Dinamo București va juca în Liga Campionilor la handbal, sezonul 2022/23
ACUM 13 ORE