De MARIAN URSESCU
Federația Română de Handbal i-a invitat pe membrii afiliați, cu o seară înainte de alegerile din 28 aprilie, la un dineu oficial. Contracandidații actualului președinte,Alexandru Dedu, au atacat în termeni duri măsura ”populistă” a FRH.
”Este incredibil că se întâmplă așa ceva încă o dată. A fost și acum patru ani, se întâmplă și acum. Ne plângem că nu sunt bani, că nu ne dă Ministerul destui bani, dar îi cheltuim pe cazări și agape. Ce să înțeleg din așa ceva? E disperat să mai obțină ceva voturi. Oamenii care vor cu adevărat așa ceva, ar trebui să nu accepte”, a declarat extrem de revoltat Bogdan Voina, unul dintre candidații la președinție.
Handbal
S-au decis primele două calificate pentru Final 4 în Liga Campionilor. Dinamo le-a învins pe ambele
ACUM O ZI
Fosta extremă adaugă. ”Folosește aceeași tehnică cu aceiași oameni. Să nu mai vorbesc că deja circulă liste cu votanți pe la cluburi. Partenerii FRH când au semnat contracte de sponsorizare nu s-au gândit probabil că acești bani vor fi folosiți pentru cazări, pentru o așa zisă mită electorală”, a fost extrem de categoric Bogdan Voina.

"Dacă federația are bani, de ce nu face asta la fiecare Adunare Generală?"

Constantin Din, un alt contracandidat a atacat la rândul său. ”E o chestie bună dacă s-ar întâmpla la fiecare Adunare Generală. Dacă federația are bani suficienți și consideră că trebuie să suporte cazarea și masa participanților la alegeri, e foarte bine. Dar de ce se întâmplă acest lucru doar acum, la alegeri? E evident că se vrea să se mai obțină niște voturi. Era mai bine ca acești bani să fie direcționați spre copii și juniori, spre handbal.
Fostul mare arbitru internațional spune că nu s-a gândit încă dacă va participa sau nu la acest dineu. ”Teoretic, ar trebui să merg pentru binele alegerilor. Nu am luat o hotărâre. Îmi pun încă întrebări. E deontologic, e legal, merită?”, a adăugat Constantin Din.
https://i.eurosport.com/2022/04/08/3351879.jpg
Acum patru ani, Alexandru Dedu decalara că ”știm că sunt cluburi şi oameni care nu au posibilitatea să-şi achite o cazare şi vrem să închidem circul acesta care nu face bine handbalului românesc, să putem începe să ne vedem de treabă. În momentul de faţă, Federaţia poate să suporte o noapte de cazare pentru toţi delegaţii şi candidaţii. Dineul este gândit, după tot circul acesta mediatic care nu ne-a făcut bine, să stăm toţi la un loc, să vorbim împreună despre handbal, să arătăm unitate".

Ce se arată în comunicatul FRH?

Programul evenimentului, miercuri, 27 aprilie
16:00-18:00 sosirea participanților (cazare)
19:00-22:00 Dineul handbalului românesc
- solicitările pentru rezervarea camerelor se va face pe adresa....
- FRH va acoperi costul de cazare pentru un delegat
- termenul limită pentru solicitarea cazării este duminică 17 aprilie, ora 13:00. După această dată, costul va fi suportat de către participant.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
17/05/2022 LA 18:09
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
17/05/2022 LA 17:29