De MARIAN URSESCU
Antepenultima etapă în Liga Zimbrilor, cea cu numărul 24, s-a încheiat cu multe surprize.
Capul de afiș al rundei a fost derby-ul dintre Dinamo și Potaissa Turda, primele două clasate în sezonul trecut. Pe terenul vicecampioanei, dinamoviștii au făcut însă cel mai slab meci al sezonului. Elevii lui Xavier Pascual au fost mereu cu un pas-doi în spatele gazdelor și și-au pierdut și mai mult din concentrare când au aflat că au câștigat campionatul după ce Steaua nu a reușit să învingă la Suceava!
Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
ACUM 5 ORE
Potaissa a profitat din plin de greșelile numeroase ale ”câinilor”, iar antrenorul Horațiu Gal a dejucat perfect jocul fără portar al dinamoviștilor, pe faza de atac. Turda a marcat de multe ori cu poarta goală, recuperând multe baloane în apărare.
Potaissa Turda are acum din nou șanse la locul 2, dar trebuie să câștige la Baia Mare, etapa viitoare.
În schimb, Dinamo și-a trecut în cont al șaselea titlu consecutiv în România, dominând întrecerea de o manieră categorică. ”Alb-roșiii” au de jucat etapa viitoare derbyul cu Steaua (11 mai), un meci care contează doar pentru palmares și pentru orgolii. Vor primi însă și tricourile de campioni!

Egal dramatic pentru Steaua

Steaua București a pierdut două puncte uriașe la Suceava în lupta pentru locul 2. Chiar și așa, elevii lui Ovidiu Mihăilă se pot declara mulțumiți. Au revenit de la minus 6 pe tabelă și au marcat două goluri în ultimul minut! De la 29-31, Steaua a marcat prin Hanțaru și a stabilit egaliatatea dintr-o aruncare de la 7 metri în ultima secundă!
Finalista Challenge Cup, Minaur Baia Mare a resimțit din plin oboseala meciului cu Alingsas. Drumul din Suedia a lăsat și el urme, astfel că echipa antrenată de Alexandru Sabou a pierdut la Buzău, 26-30. Un scor care încurcă serios și pe Minaur în lupta pentru o medalie în Liga Zimbrilor, chiar dacă are un meci mai puțin disputat.
HC Dobrogea Sud Constranța, în schimb, a câștigat la Focșani, un teren extrem de greu, și rămâne în cărți chiar și pentru locul 2. ”Delfinii” lui George Buricea sunt avantajați de program, cu meciuri ușoare în ultimele două etape: U Cluj (acasă) și Timișoara (deplasare).

Rezultate etapa a 24-a

  • CSM București-CSM Bacău 40-33
  • CSU Suceava-Steaua Bucureșști 31-31
  • CS Poli Timișoara-CSM Vaslui 30-29
  • U Cluj Napoca-CSM Alexandria 28-32
  • Potaissa Turda-Dinamo București 32-29
  • ACS HC Buzău-Minaur Baia Mare 30-26
  • CSM Focșani-HCD Sud Constanța 25-26
CLASAMENT
1. Dinamo București 64
2. Steaua București 56
3. AHC Potaissa Turda 55
4. HCDS Constanța 54
5. Minaur Baia Mare 52
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
IERI LA 16:55
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
IERI LA 15:44