De MARIAN URSESCU
Dinamo-Steaua, duelul marilor rivale și în handbalul românesc, a scos în față o finală extrem de disputată în Cupa României.
Campioana Dinamo pornea din postură de mare favorită, dar în disputele cu Steaua, ”alb-roșiii” au avut mereu probleme. Orgoliul ”roș-albaștrilor” a ieșit în evidență și de această dată. Steaua a condus 50 de minute pe tabelă, dar a ratat dramatic pe final.
Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
IERI LA 16:20

Xavi Pascual salvat de jucătorii de pe bancă

Ovidiu Mihăilă a trebuit să joace tot meciul cu același nucleu de 8-9 jucători, nu a avut pe bancă rezerve de valoarea titularilor. De partea cealaltă, Xavier Pascual a folosit 13-14 handbaliști pe parcursul celor 60 de minute. Oboseala de pe final la jucătorii care au stat pe teren tot meciul, s-a văzut din plin la Steaua. Dragoș Hanțaru, Ciprian Șandru, Nemanja Grbovici, Andrei Mihalcea nu au mai avut strălucirea din primele 40 de minute.
În prima repriză, steliștii au dominat jocul, au fost mereu în avantaj și au intrat la cabine cu trei goluri în față: 16-13.
În partea a doua Dinamo a echilibrat jocul. Algerianul Khalifa Ghedbane a făcut adevărate minuni între buturi, echilibrând oarecum situația cu portarul Stelei, Ionuț Iancu, în ultimele 15 minute.
Dinamo a trecut prima dată la conducere în minutul 50, 21-20, și nu a mai cedat până la final. La 24-23, stelistul Dragoș Hanțaru a ratat o aruncare de la 7 metri care s-a dovedit a fi esențială pentru soarta partidei.

A 7-a Cupă a României pentru Dinamo

S-a terminat 24-23 pentru dinamoviști care fac eventul pentru a doua oară, consecutiv. Este a 7-a Cupă a României din vitrina celor de la Dinamo, care vor juca în sezonul viitor în grupele Ligii Campionilor.
Steaua rămâne cu 9 Cupe ale României, dar pierde acum a 10-a finală. Steliștiiși-au asigurat însă prezența în viitoarea ediție a EHF European League, a doua competiție europeană ca valoare. ”Roș-albaștrii” mai au un obiectiv important, săptămâna viitoare. Trebuie să învingă Minaur Baia Mare pentru a obține medaliile de bronz în Liga Zimbrilor.
Steaua se consolează cu trei premii individuale în Cupa României: Dragoș Hanțaru (cel mai tehnic jucător), Ionuț Iancu (cel mai bun portar) și Andrei Mihalcea (golgeter). Cel mai bun apărător a fost desemnat dinamovistul Robert Militaru.
În finala mică a competiției, Dobrogea Sud Constanța a trecut cu 22-20 de Minaur Baia Mare.
Handbal
CSM București a oficializat un alt transfer de top. Cvartet din naționala Franței în lot
IERI LA 13:26
Handbal
Numele uriașe cu care Dinamo București va juca în Liga Campionilor la handbal, sezonul 2022/23
IERI LA 09:56