Dinamo București este cap de afiș al handbalului românesc și european în acest sezon. Echipa a primit un wildcard în Liga Campionilor, astfel că se află în fața celor mai tari meciuri din istoria clubului.
Gruparea din Ștefan cel Mare a mai avut adversari puternici de-a lungul timpului. Dacă ne referim la istoria modernă, în 2005 a jucat cu Ciudad Real și Veszprem, iar în urma acelor confruntări a reușit și cel mai scump transfer din istoria handbalului românesc. Regretatul Marian Cozma fost vândut pentru 100.000 de euro la Veszprem. Niciodată nu a avut însă un program atât de condensat cu adversari de 5 stele, precum cel din actuala stagiune.

Dinamo joacă în Liga Campionilor la handbal într-o grupă în valoare de 60 de milioane de euro!

Handbal
Rapid a făcut un nou transfer de marcă! Estavana Polman a semnat cu echipa din Giulești
ACUM 21 ORE
Dinamo joacă în premieră în Top 16 în Liga Campionilor, iar sorții au fost nemiloși pentru club, dar darnici pentru fanii handbalului din țară, pentru că văd la lucru cele mai bune echipe din lume. Cu excepția campioanei Germaniei, THW Kiel, toate celelalte 5 mari favorite la câștigarea competiției sunt în grupă cu reprezentanta României: FC Barcelona, PSG, Veszprem, Vive Kielce și Flensburg. Am putea risca și un pariu, cel puțin trei echipe dintre acestea se vor califica în acest sezon și în turneul Final Four al Ligii Campionilor. Nu trebuie omise din tot acest tablou nici celelalte două adversare, FC Porto și Motor Zaporojie, care la rândul lor au crescut mult în ultimii ani.
https://i.eurosport.com/2021/09/17/3222012.jpg
Dinamo are aproape săptămână de săptămână câte un meci mare, cu câte un gigant al handbalului masculin, împotriva jucătorilor cel mai bine plătiți din lume.
După bugete, Dinamo are cea mai mică cifră în Grupa B, în jur de 3 milioane de euro. La polul opus se află PSG, care a anunțat un buget de 17,8 milioane de euro pentru ediția 2021-2022. Parizienii au o masă salarială de 10,3 milioane de euro. În jur de 25% încasează doar 2 jucători, Nikola Karabatic și Mikkel Hansen.
Pe locul 2 în grupa dinamoviștilor este echipa maghiară Veszprem, care are un buget în jur de 11 milioane de euro, în timp ce Barcelona este pe locul 3, cu 9 milioane de euro. La fel de adevărat, nivelul de taxare de la o țară la alta este diferit. Spre exemplu, în Catalunia, taxa este de 48% pe venit.
Dar iată care este ierarhia bugetelor în Grupa B a Ligii Campionilor:
  • PSG – 17,8 milioane de euro
  • Veszprem – 11 milioane de euro
  • Barcelona – 9 milioane de euro
  • Flensburg – 6,5 milioane de euro
  • Vive Kielce – 6 milioane de euro
  • FC Porto – 4,5 milioane de euro
  • Motor Zaporojie – 4 milioane de euro
  • Dinamo – 3 milioane de euro

Mikel Hansen și Nikola Karabatic, jucătorii cel mai bine plătiți din lume

Din punct de vedere al salariilor, cei mai buni jucători de la PSG sunt lideri detașați.
https://i.eurosport.com/2021/09/03/3212601.jpg
Mikkel Hansen ar avea un salariu de 120.000 de euro pe lună, fiind urmat de frații Karabatic, Nikola – 100.000 de euro și Luka – 75.000 de euro. La FC Barcelona, jucătorul cel mai bine plătit după plecarea lui Aron Palmarsson a devenit Dika Mem, golgheterul echipei. El ar avea undeva în jur de 60.000 de euro pe lună. La Vive Kielce, în topul salariilor s-ar afla portarul german Andreas Wolff, cu 50.000 de euro pe lună.

Dinamo are în lot șase câștigători de Liga Campionilor

Dinamo se luptă cu aceste forțe în acest sezon și speră să iasă cu capul sus după un prim sezon. Bineînțeles, prin aducerea lui Xavier Pascual pe banca tehnică, planurile clubului sunt pe termen lung. Catalanul a semnat un contract pe 3 ani, iar din sursele Eurosport spun că se gândește deja la un plan prin care să întărească și mai mult echipa în sezoanele care urmează.
Ieri, gruparea din Ștefan cel Mare a confirmat încă un transfer de top, cel al lui Eduardo Gurbindo, care șiar putea face debutul joi, la partida cu FC Porto. Acesta va fi al treilea joc al echipei Dinamo în grupă, după întâlnirile cu Vive Kielce (32-29) și PSG (30-41).
Eduardo Gurbindo are un palmares impresionant. În ultimii 9 ani a evoluat la cel mai înalt nivel, 4 ani la FC Barcelona, unde a lucrat tot cu Xavier Pascual, și 5 ani la Nantes. În 2015, el a câștigat și Liga Campionilor, iar în 2013 și 2018 a jucat în alte două finale. La nivel de echipe naționale, Gurbindo a cucerit medalia de aur la Europeanul din 2018. El are alte patru medalii la Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial și Campionatul European.
În acest moment, Dinamo are în lot șase jucători care au câștigat cel puțin Liga Campionilor în carieră, pe Cedric Sorhaindo, Alex Pascual, Mamdouh Shebib, Eduardo Gurbindo și Khalifa Ghedbane.
Handbal
Dinamo a făcut scor cu Potaissa Turda! 43 de goluri marcate de alb-roșii!
27/11/2022 LA 15:42
Handbal
Liga Florilor a trimis cele mai multe jucătoare la Euro 2022: 31 de ”straniere” și 18 românce!
26/11/2022 LA 16:18