Handbal

Dinamo, lovitură uriașă pe piața transferurilor! Valentin Ghionea revine în Ștefan cel Mare

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Valentin Ghionea

Credit imagine: Eurosport

DeIrina Aldea
22/05/2020 la 12:25

Dinamo a anunţat, vineri, primul transfer pentru sezonul competiţional 2020-2021 la handbal, Valentin Ghionea semnând un contract pe doi ani cu campioana României.

În vârstă de 36 de ani, Valention Ghionea, jucător de mâna stângă, a evoluat în ultimii doi ani la Sporting Lisabona, adversară cu care dinamoviştii s-au întânit în play-off-ul Champions League, în 2019 şi 2020. Trupa din Ștefan cel Mare a semnat o înțelege pe două sezoane cu internaționalul român.

"Este un jucător extrem de valoros, pe care l-am mai dorit şi în ultimii ani. Acum am reuşit să obţinem semnătura lui şi suntem convinşi că experienţa lui ne va ajuta foarte mult în atingerea obiectivelor”, a declarat Ovidiu Semen, team-managerul echipei.

Handbal

Încă trei lovituri pe piața transferurilor date de Dinamo. Alouini, Kuduz si Mamdouh au semnat!

23/05/2020 LA 10:39

Valentin Ghionea este handbalistul român cu cele mai multe meciuri şi cele mai multe goluri în istoria Champions League. El a jucat 13 sezoane la acest nivel, pentru Dinamo, Pick Szeged, HCM Constanţa, Wisla Plock şi Sporting Lisabona. În total, Ghionea a marcat 444 goluri numai în Champions League. De asemenea, extrema dreaptă este între cei mai buni cinci marcatori all-time pentru naţionala României.

"Am mai jucat la Dinamo două sezoane (n.r. - în perioada 2005-2007) şi mi-a plăcut acolo. Acum cred că va fi la fel de bine, pentru că aici se doreşte performanţă. În ultimii ani, Dinamo a muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel, a însemnat un progres important şi pentru handbalul românensc. Mi se pare că lucrurile s-au făcut într-un mod sănătos, au reuşit într-o oarecare măsură, dar eu cred că se poate şi mai mult, să ajungă chiar în primele opt în Europa, orice este posibil acolo, în fazele superioare”, a susţinut Valentin Ghionea.

Transferul efectuat de Dinamo se înscrie şi în noua reglementare a Federaţiei Române de Handbal, care obligă echipele să-şi crească numărul jucătorilor români din lot. Potrivit site-ului cluului Dinamo, echipa pentru viitorul sezon este definitivată în proporţie de 95 la sută.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Handbal

Clubul Dinamo a reacționat după ce echipa de handbal a fost exclusă din Champions League

25/04/2020 LA 07:44
Handbal

Dinamoviștii, furioși după ce au aflat decizia EHF: "Doar virusul ne-a putut elimina!"

24/04/2020 LA 14:30
Subiecte asemănătoare
HandbalDinamo Bucuresti
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Handbal

Andras Szasz revine la Dinamo, după un an petrecut în Ungaria! Prima reacție a pivotului

ACUM 14 ORE

Ultimele videoclipuri

Handbal

#DORdeSPORT cu Ana Maria Tănăsie

00:08:09

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe