Jucătorul are 27 de ani și o înălțime de 1,90 metri, iar postul pe care evoluează este cel de extremă dreapta. Jucătorul ucrainean va îmbrăca tricoul "dulăilor" din sezonul viitor.
Dinamo se pregătește pentru reluarea sezonului, dar și pentru meciul special cu Barcelona, de luna viitoare, care va avea loc în sala din "Ștefan cel Mare".
Echipa antrenată de Xavi Pascual este pe locul 8 în grupa B din Liga Campionilor, cu 6 puncte după 10 etape, la 2 puncte de locul 6, ocupat de Motor, care îi poate califica în optimi.
Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
IERI LA 15:36
CITEȘTE ȘI:

Dinamo continuă să se întărească

"Dulăii" au un program infernal în următoarea perioadă în Liga Campionilor, întâlnit echipe precum Barcelona, Porto, PSG sau Kielce, iar aceștia se pregătesc deja pentru următorul sezon.
Câștigătoarea Ligii Naționale are locul asigurat în cea mai importantă competiție intercluburi la nivelul echipelor de club la handbal. Dinamo este pe locul 3 în campionat, cu 39 de puncte, dar are 3 jocuri în minus față de liderul Potaissa Turda, care are 42 de puncte.
Akimenko evoluează la KS-Azoty Pulawy, în Polonia, fiind al doilea golgheter al campionatului, cu 77 de goluri, având 80% procentaj. El a evoluat pentru două echipe de-a lungul carierei: ZTR Zaporozhye (2013-2020) și Azoty Pulawy (2020-2022).
CS Dinamo a emis un comunicat oficial în care a anunțat transferul lui Andrii Akimenko: "Conducerea Clubului Sportiv Dinamo și antrenorul Xavier Pascual continuă să întărească echipa de handbal în vederea sezoanelor următoare. Astfel, începând din această vară, echipa campioană va miza pe ucraineanul Andrii Akimenko (27 de ani), jucător ce evoluează pe postul de extremă dreapta. Akimenko joacă în prezent în Polonia, la KS-Azoty Pulawy.
Născut pe 6 decembrie 1994 la Zaporozhye, Andrii Akimenko este internațional ucrainean, cu 35 de prezențe și 73 de goluri marcate pentru prima reprezentativă a țării sale. În carieră, a evoluat la numai două echipe, ZTR Zaporozhye (2013-2020) și la Azoty Pulawy (2020-2022). În acest sezon, a marcat 77 de goluri pentru formația poloneză (80% procentaj), fiind al doilea marcator al campionatului. Are 1,90 metri înălțime
"Transferul la Dinamo este un pas important în carieră, pentru că voi avea posibilitatea să joc pentru prima dată în EHF Champions League, unde sper să ajut cât mai mult echipa. Știu că Dinamo este o echipă de top, cu prezențe consecutive în EHF Champions League și mai știu că are fani deosebiți. Este o provocare pentru mine și abia aștept să lucrez mister Xavier Pascual, cel mai bun antrenor din Europa", a declarat Andrii Akimenko. Acesta a semnat până în vara anului 2024 cu Dinamo. "
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
21/05/2022 LA 16:55
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
21/05/2022 LA 15:44