Într-un sport românesc tot mai sărac în performanțe sportive, Dinamo – echipa de handbal masculin – s-a transformat într-un gigant. S-a luptat din greu să ajungă la masa celor mari, având în spate doar o mână de oameni, iar acum face minuni în Europa.
Campioana României și-a trecut în cont a doua victorie în Grupa B a Ligii Campionilor, una din care fac parte în majoritate campioane și finaliste în această competiție. Prima a obținut-o cu Vive Kielce. Mulți poate că au spus atunci că a fost o întâmplare. În această seară, Dinamo a dat însă o lovitură și mai mare: a bătut Veszprem cu 31-29! Și în mod sigur aceste rezultate nu sunt întâmplări.
În ultimii 8 ani, Veszprem s-a calificat de 6 ori în turneul Final Four al Ligii Campionilor, iar în 3 ocazii a jucat și finala competiției. Potrivit unor informații din handbalul internațional, echipa maghiară are un buget în jur de 10-11 milioane de euro, fiind în topul celor mai bogate trei grupări din lume, după PSG și la bătaie cu THW Kiel.
Campionatul Mondial
Lotul României pentru Campionatul Mondial din Spania. Au rămas 18 jucătoare pe listă
ACUM 2 ORE
Acesta este adversarul pe care Dinamo l-a avut în față în această seară. Iar faptul că bucureștenii nu au avut suporterii în sală a fost un mare handicap.

Dinamo - Veszprem 31-29

Dar Xavi de la Dinamo a făcut minuni! Le-a transmis jucătorilor săi că nu au nimic de pierdut, ci doar o șansă imensă de a se remarca în fața unor adversari precum Veszprem.
Campioana României nu a fost apăsată de nicio presiune și a jucat cu mult curaj. După un debut în care oaspeții au avut un ușor avantaj, Dinamo a început să facă un joc după același tipar cu cel de la debut, cu Vive Kielce. A preluat inițiativa, a alergat poate și mai mult decât adversara și a preluat controlul. Spre sfârșitul primei părți s-a desprins chiar la 13-9.
DINAMO, VICTORIE URIAȘĂ ÎN CHAMPIONS LEAGUE, ÎN FAȚA LUI KIELCE
Echipa lui Momir Ilic a egalat până în pauză, 13-13, dar Dinamo a plecat totuși în avantaj la cabine, cu 14-13, după un gol al lui Valentin Ghionea.
Cât a ținut minunea? Până la final, pentru că băieții lui Xavier Pascual au jucat în continuare dezinvolt. Dinamo a avut câțiva jucători magici. În primul rând a fost portarul Khalifa Ghedbane, care a jucat la nivelul unei finale de Liga Campionilor, având o prestație fabuloasă. Apoi a fost Valentin Ghionea, care a marcat cu precizia unui ceas elvețian la fiecare ocazie (8 goluri din 8). Nu în ultimul rând, echipa, care a avut atitudine, a fost legată, jucătorii s-au încurajat în momentele grele.

Dinamo a dictat ritmul în toată repriza secundă

Dinamo a condus pe tot parcursul reprizei secunde. A luat din nou un avans de patru goluri, 23-19 (min. 44), adversarii au egalat ulterior la 27-27, dar seara a fost a campioanei României. Bucureștenii au terminat învingători cu 31-29 și și-au trecut astfel în cont cea mai mare victorie din istoria modernă a clubului.
MARIAN COZMA A PLECAT DE LA DINAMO LA VESZPREM ÎN 2006 PENTRU 100.000 DE EURO. TRANSFERUL S-A FĂCUT PE LOC | EXCLUSIV
Dinamo este o echipă nouă în Top 16 – Liga Campionilor, dar în trecut a mai avut două partide cu Veszprem în Liga Campionilor. Formația maghiară a câștigat atunci ambele întâlniri, cu 37-27 pe teren propriu și 38-27 la Buzău. În jocul din Unagria, regretatul Marian Cozma a marcat 9 goluri, astfel că a convins clubul din Veszprem să îl transfere imediat.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Campionatul Mondial
EXCLUSIV | Predicțiile Cristinei Neagu înaintea Mondialului și Top 3 cele mai frumoase jocuri la lot
ACUM 7 ORE
Campionatul Mondial
România mizează pe 10 debutante la un Campionat Mondial. Cine a preluat "controlul" la națională
IERI LA 18:07