Într-un sport românesc tot mai sărac în performanțe sportive, Dinamo – echipa de handbal masculin – s-a transformat într-un gigant. S-a luptat din greu să ajungă la masa celor mari, având în spate doar o mână de oameni, iar acum face minuni în Europa.
Campioana României și-a trecut în cont a doua victorie în Grupa B a Ligii Campionilor, una din care fac parte în majoritate campioane și finaliste în această competiție. Prima a obținut-o cu Vive Kielce. Mulți poate că au spus atunci că a fost o întâmplare. În această seară, Dinamo a dat însă o lovitură și mai mare: a bătut Veszprem cu 31-29! Și în mod sigur aceste rezultate nu sunt întâmplări.
În ultimii 8 ani, Veszprem s-a calificat de 6 ori în turneul Final Four al Ligii Campionilor, iar în 3 ocazii a jucat și finala competiției. Potrivit unor informații din handbalul internațional, echipa maghiară are un buget în jur de 10-11 milioane de euro, fiind în topul celor mai bogate trei grupări din lume, după PSG și la bătaie cu THW Kiel.
Handbal
Dinamo a făcut scor cu Potaissa Turda! 43 de goluri marcate de alb-roșii!
IERI LA 15:42
Acesta este adversarul pe care Dinamo l-a avut în față în această seară. Iar faptul că bucureștenii nu au avut suporterii în sală a fost un mare handicap.

Dinamo - Veszprem 31-29

Dar Xavi de la Dinamo a făcut minuni! Le-a transmis jucătorilor săi că nu au nimic de pierdut, ci doar o șansă imensă de a se remarca în fața unor adversari precum Veszprem.
Campioana României nu a fost apăsată de nicio presiune și a jucat cu mult curaj. După un debut în care oaspeții au avut un ușor avantaj, Dinamo a început să facă un joc după același tipar cu cel de la debut, cu Vive Kielce. A preluat inițiativa, a alergat poate și mai mult decât adversara și a preluat controlul. Spre sfârșitul primei părți s-a desprins chiar la 13-9.
DINAMO, VICTORIE URIAȘĂ ÎN CHAMPIONS LEAGUE, ÎN FAȚA LUI KIELCE
Echipa lui Momir Ilic a egalat până în pauză, 13-13, dar Dinamo a plecat totuși în avantaj la cabine, cu 14-13, după un gol al lui Valentin Ghionea.
Cât a ținut minunea? Până la final, pentru că băieții lui Xavier Pascual au jucat în continuare dezinvolt. Dinamo a avut câțiva jucători magici. În primul rând a fost portarul Khalifa Ghedbane, care a jucat la nivelul unei finale de Liga Campionilor, având o prestație fabuloasă. Apoi a fost Valentin Ghionea, care a marcat cu precizia unui ceas elvețian la fiecare ocazie (8 goluri din 8). Nu în ultimul rând, echipa, care a avut atitudine, a fost legată, jucătorii s-au încurajat în momentele grele.

Dinamo a dictat ritmul în toată repriza secundă

Dinamo a condus pe tot parcursul reprizei secunde. A luat din nou un avans de patru goluri, 23-19 (min. 44), adversarii au egalat ulterior la 27-27, dar seara a fost a campioanei României. Bucureștenii au terminat învingători cu 31-29 și și-au trecut astfel în cont cea mai mare victorie din istoria modernă a clubului.
MARIAN COZMA A PLECAT DE LA DINAMO LA VESZPREM ÎN 2006 PENTRU 100.000 DE EURO. TRANSFERUL S-A FĂCUT PE LOC | EXCLUSIV
Dinamo este o echipă nouă în Top 16 – Liga Campionilor, dar în trecut a mai avut două partide cu Veszprem în Liga Campionilor. Formația maghiară a câștigat atunci ambele întâlniri, cu 37-27 pe teren propriu și 38-27 la Buzău. În jocul din Unagria, regretatul Marian Cozma a marcat 9 goluri, astfel că a convins clubul din Veszprem să îl transfere imediat.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Handbal
Liga Florilor a trimis cele mai multe jucătoare la Euro 2022: 31 de ”straniere” și 18 românce!
26/11/2022 LA 16:18
Handbal
Cristina Neagu, nominalizată la titlul de cea mai bună jucătoare a anului
25/11/2022 LA 18:29