de Marian Ursescu
Dragoș Hanțaru va juca din sezonul viitor la echipa norvegiană OIF Arendal, formație calificată în semifinalele campionatului, în acest sezon. La 24 de ani, Hanțaru vrea să cunoască o altă față a handbalului european, fiind primul său transfer în străinătate.
În 2019, Dragoș Hanțaru a fost desemnat de renumitul site World Handball News între primele trei ”mari promisiuni” ale handbalului european alături de norvegianul Alexandre Blonz și campionul mondial, suedezul Valther Crintz.
Handbal
S-au decis primele două calificate pentru Final 4 în Liga Campionilor. Dinamo le-a învins pe ambele
ACUM O ZI
Am ales OIF Orendal pentru că e o echipă care are un potențial imens. Am auzit numai lucruri bune despre profesionalismul clubului. Îmi doresc să mă dezvolt ca jucător și unde o poți face dacă nu într-un handbal de top”, a declarat Dragoș Hanțaru.

Dragoș Hanțaru: Iubesc handbalul. Când intru pe teren, uit de toate!

Hanțaru a debutat în handbalul mare la CSM Bacău și a ajuns apoi la Dunărea Călărași. Când echipa s-a desființat, a fost transferat de campioana Dinamo. După un alt an în Ștefan cel Mare, a ajuns la Steaua București. Evoluțiile lui au fost pe deplin apreciate, interul stânga fiind unul dintre golgeterii echipei din Ghencea.
Norvegia are una dintre cele mai puternice echipe naționale din lume. Elverum s-a remarcat în multe meciuri de Liga Campionilor, dar din sezonul viitor, atât Kolstad, cât și noi ØIF Arendal, încercăm să le punem cât mai multe probleme. Iubesc handbalul și, când intru pe teren, uit de tot ce mă înconjoară. Pun suflet în tot ceea ce fac”, a mai spus Hanțaru.
Dragoș Hanțaru se bate cu Steaua în acest sezon să termine pe locul 2 în România și apoi e nărăbdător să ajungă la noul său club. ”Norvegia este diferită de România. În ultimul an și jumătate am trăit în București, un oraș mare, dar știu cum e să locuiești și într-o localitate mai mică, precum Arendal, pentru că sunt născut într-un astfel de oraș”, a declarat Hanțaru, cel care e născut în Vaslui. ”Cred că tranziția spre un oraș aflat șa mare, pe coasta de est a Norvegiei, nu va fi dfificilă. Sunt foarte încrezător că mă voi adapta și la cultura norvegiană, la handbalul nordic și la tot ce mă așteaptă acolo”, a încheiat Hanțaru.

Patru transferuri la OIF Arendal

Hanțaru e un jucător rapid, cu un braț puternic, aruncarea de la distanță fiind una dintre armele sale principale. S-a dovedit, de asemenea că este un jucător care știe să joace foarte bine și cu pivotul și cu extrema de pe partea sa.
Am jucat de-a lungul carierei mele ca inter stânga, dar o pot face la fel de bine și în centru”, spune stelistul.
Românul este al patrulea jucător pe care Arendal i-a transferat pentru sezonul viitor. Vor mai veni în această vară la Sparebanken Sør Amfi: Matias Larson de la campioana ligii daneze GOG Gudme, Birk Hermann Inselseth de la Bergen și Aksel Strupstad adus la de la Bækkelaget.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
17/05/2022 LA 18:09
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
17/05/2022 LA 17:29