Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo este în grupele principale EHF European League. "Dulăii", victorie pe teren propriu cu Chambery

Andrei Nicolae

Publicat 05/12/2023 la 21:21 GMT+2

Dinamo s-a calificat în faza a doua a din EHF European League, după ce a învins-o pe echipa franceză Chambery Savoie, scor 36-33. Jucătorii lui Xavi Pascual au încheiat astfel pe locul secund grupa G, la două puncte în spatele nemților de la Fuchse Berlin.

Dinamo Bucuresti, handbal masclulin, foto: Facebook

Credit imagine: facebook

Dinamo a învins-o pe Chambery Savoie în ultima etapă a grupelor din prima fază a EHF European League, scor 36-33. Elevii lui Xavi Pascual și-au asigurat astfel calificarea în grupele principale ale celei de-a doua competiții ca importanță pe plan european.
Partida din sala din Ștefan cel Mare a avut un start destul de echilibrat, ambele echipe trecând rând pe rând în avantaj, fără să se desprindă la o diferență mare. "Dulăii" au controlat autoritar a doua parte a primului act, moment în care s-au distanțat la nouă goluri diferență, rezultatul la pauză fiind 23-14.
În partea secundă a meciului, francezii au început să reducă ușor ușor din difrență, însă avantajul "dulăilor" a fost prea mare de recuperat, iar scorul final a fost 36-33 pentru Dinamo. Cel mai bun marcator al lui Xavi Pascual a fost ucraineanul Akimenko, cu nouă goluri.
Citește și:

Dinamo e în grupele principale EHF European League, după o victorie la 3 goluri cu Chambery Savoie

Dinamo merge în a doua fază a competiției "de mână" cu Fuchse Berlin, formație ce i-a învins pe români în ambele confruntări din acest sezon. Cele două nu se vor mai întâlni din nou în grupele principale, ci vor da piept cu primele două clasate din Grupa H, și anume CSM Constanța și Sporting Lisabona.
Astfel, grupele EHF European League vor marca două dueluri 100% românești între Dinamo și Constanța, două formații care s-au întâlnit recent în campionat, când alb-roșii au avut câștig de cauză, scor 30-25.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol