Federația Internațională de Handbal a luat hotărârea de a înlocui Corona Brașov cu Gloria Bistrița. CS Gloria Bistrița este echipa care a cedat în fața Coronei în runda a treia de calificare a EHF Cup. Prin urmare, Bistrița va evolua în Grupa C alături de MKS Lublin din Polonia, ERD din Ungaria și Odense Handbold din Danemarca. Primele meciuri se vor juca pe 4 și 5 ianuarie 2020.
"În conformitate cu articolul 10.2 din regulamentul EHF pentru antidoping, în cazul în care se constată că mai mult de doi membri ai unei echipe au comis o încălcare a regulilor antidoping, se impune o sancțiune corespunzătoare și pentru club, nu numai pentru jucătoarele în cauză", se precizează în comunicatul EHF.

Corona Brașov, în pragul desființării

Liga Campionilor
Ghinion teribil pentru Dinamo înainte de super-meciul cu PSG, din grupele Champions League
ACUM 18 ORE
Corona Brașov este aproape de desființare, asta pentru că efectiv nu mai au cu cine să joace. Handbalistele din lotul Coronei sunt toate suspecte de dopaj. Jucătoarele de la Corona Braşov vizate de EHF au fost deja suspendate de ANAD şi de Comisia de Disciplină a FR Handbal.
Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) anunța pe 19 noiembrie, că trei handbaliste ale echipei Corona Braşovsunt suspectate de utilizarea unor proceduri interzise. Ele ar fi urmat o terapie cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA. Este vorba despre Cristina Laslo, Bianca Bazaliu şi Daciana Hosu. Primele două făceau parte din lotul naţional al României şi au ratat Campionatul Mondial din Japonia, care se încheie în 15 decembrie.
Antrenorul Coronei Brașov, Ion Crăciun, a oferit și o declarație referitoare la subiectul exlcuderii din Cupele Europene:"Suntem dărâmaţi cu toţii. Când trebuia să ne bucurăm de munca noastră, a venit această veste. Toată lumea regretă, toată lumea e supărată. Aceste jucătoare tinere n-au nicio vină. Nici acum nu ştim dacă procedura e interzisă sau nu. Doctorul a vrut să se ducă la ei (n.r. - la ANAD) cu actele pe care le are... Trebuie să se ducă înainte de utilizarea tratamentului. Tratamentul n-a fost utilizat pentru sporirea performanţei sportive, ci pentru refacere" - Ion Crăciun, pentru Telekom Sport.
Handbal
Adio grupe? HC Dobrogea Sud Constanța a suferit o înfrângere dură în Liga Europeană
IERI LA 18:39
Handbal
SCM Rm. Vâlcea l-a angajat pe antrenorul secund al naționalei României. "Este tobă de carte!"
IERI LA 13:32