de MARIAN URSESCU
”Tricolorele” au ocupat locul 13, al doilea cel mai slab rezultat din istorie. România a învins doar echipe din lumea a treia a handbalului (Iran, Kazahstan, Puerto Rico), dar a pierdut cu națiunile europene (Suedia, Olanda, Norvegia).
S-a pus în discuție, cu acest prilej, și schimbarea sau menținerea actualului colectiv tehnic, căruia i s-a încheiat mandatul în decembrie anul trecut. România a fost condusă la ultimul Campionat Mondial de Adrian Vasile, antrenorul principal de la CSM București, și de Bent Dahl, antrenorul celor de la SCM Rm. Vâlcea.
Handbal
Laudatio pentru "Pitica Atomică" a handbalului! Valentina Elisei Ardean, la momentul retragerii
IERI LA 08:37
”S-a trecut peste analiză. Toată discuția despre Campionatul Mondial a durat 7 minute! Ne aflăm pe drumul cel bun, s-a observat o creștere în jocul echipei naționale. Că de la meci echipa a arătat mai bine și că ne-am luptat de la egal la egal cu Olanda, asta a avut să ne spună domnul Adi Vasile”, a declarat unul dintre participanții la Comisia Tehnică.
Vlad Caba (președintele Comisiei Tehnice), Gheorghe Tadici (HC Zalău), Alexandru Weber (Măgura Cisnădie) și Bogdan Burcea (SCM Craiova) au avut intervenții în cadrul ședinței. S-a criticat faptul că România a fost singura echipă care, înainte de Campionatul Mondial, nu a perfectat niciun meci amical. Că ne-am chinuit în calificările pentru Europeanul din 2022 cu Insulele Feroe și cu Austria și căîn acest ritm vom ajunge în urna a treia valorică!

Adi Vasile a fost păstrat cu 7-5 la voturi

Ședința s-a desfășurat online și a fost condusă de președintele FRH, Alexandru Dedu, și de antrenorul federal, Nicoleta Alexandrescu. S-a trecut la vot, 13 reprezentanți ai echipelor de primă ligă, din totalul de 14, fiind prezenți. A lipsit doar CSM Deva.
Cum Adrian Vasile, antrenorul CSM București, nu a avut drept de vot, viitorul selecționerului echipei naționale urma să fie ales de 12 cluburi..
Incredibil, dar adevărat, patru echipe importante din Liga Națională și-au trimis la ședință secunzii. E vorba de echipele care au antrenori străini pe banca tehnică: Rapid, SCM Rm. Vâlcea și Dunărea Brăila, plus CSM Slatina. Aceștia au votat pentru păstrarea lui Adi Vasile la cârma naționalei României.
”Suntem de râs. Vă dați seama cine decide soarta unei echipe naționale, soarta handbalului românesc până la urmă. Unii care abia au intrat în fenomen, care nu au avut niciodată de a face și nici nu o să aibă cu o echipă națională”, a comentat unul dintre participanți.
Cine a votat pentru rămânerea lui Adi Vasile
 • Florin Ciupitu (secund Rapid București)
 • Dana Joița (antrenor cu portarii SCM Rm. Vâlcea)
 • Eugen Jelesneac (Dunărea Brăila, antrenor secund)
 • Raul Fotonea (Minaur Baia Mare)
 • Horațiu Pașca (Gloria Bistrița)
 • Iulian Perpelea (CSM Slatina, antrenor secund)
 • Sorin Bîrză (Știința București)
Cine a votat pentru schimbarea lui Adi Vasile
 • Romeo Ilie (Gloria Buzău)
 • Alexandru Weber (Măgura Cisnădie)
 • Gheorghe Tadici (HC Zalău)
 • Bogdan Burcea (SCM Craiova)
 • Goran Kurtes (Dacia Mioveni)
Federația Română de Handbal urmează să decidă acum pe ce perioadăîi va prelungi contractul lui Adrian Vasile. Obiectivul imediat al echipei naționale este calificarea la Campionatul European din acest an, din luna decembrie.
Handbal
Gheorghe Tadici, replică dură pentru Cristina Neagu, după acuzațiile hanbalistei la adresa Zalăului
27/05/2022 LA 07:02
Handbal
Cristina Neagu după victoria de la Zalău: "Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați..la o parte!"
26/05/2022 LA 18:50