De MARIAN URSESCU
Dacia Mioveni a promovat în prima ligă feminină de handbal în 2020, iar în primul sezon a scăpat de retrogradare în urma meciurilor de baraj. Și în acest sezon, pentru a rămâne în Liga Florilor, echipa argeșeană trebuie să treacă tot prin baraj. După 20 de etape, Mioveniul e pe locul 12 cu 18 puncte, la 8 puncte distanță de locul 10, ultimul care asigură rămânerea directă în Ligă. Greu de crezut că în ultimele șase etape se va mai putea face ceva.
Din sezonul următor însă, Dacia nu mai vrea să aibă emoții. A început să transfere jucătoare cu nume și-și dorește să termine undeva între primele opt echipe din Liga Națională.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
ACUM 16 ORE

Tripletă adusă de la Rapid

Antrenorul Goran Kurtes, adus de la SCM Rm. Vâlcea, a semnat cu Dacia Mioveni pentru încă doi ani și vrea și el să creeze o echipă competitivă. Conform surselor Eurosport, Dacia Mioveni a obținut semnătura a trei jucătoare de la Rapid București, liderul din Liga Florilor.
Claudia Constantinescu (27 de ani) va juca la Mioveni din sezonul viitor. Claudia a mai trecut în carieră pe la HC Zalău, CSM București și Dunărea Brăila. O jucătoare cu o aruncare foarte puternică, interul stânga a marcat pentru Rapid în acest sezon 45 de goluri.
Laura Popa (27 de ani) evoluează pe postul de inter dreapta. A mai jucat în carieră pe la U. Cluj, Corona Brașov, Dinamo București, Mosonmagyarovari (Ungaria) și Rapid. Laura Popa a jucat de 42 de ori și pentru naționala de senioare a României, pentru care a marcat 26 de goluri. Laura Popa a jucat cu România la Euro 2020. Pentru Rapid a marcat de 22 de ori în actualul sezon.
Marina Ilie (20 de ani) a marcat pentru Rapid 16 goluri în actualul sezon. A fost componentă a naționalei de junioare și de tineret a României.

O medaliată cu bronz european vine la Mioveni

https://i.eurosport.com/2022/04/04/3349847.jpg
Un alt nume important care a semnat cu Dacia Mioveni, pentru sezonul viitor, este croata Dora Krsnik (30 de ani), medaliată cu bronz la Euro 2020. La turneul final din Danemarca, croata a făcut un turneu final excelent. A marcat 22 de goluri în cele 8 partide disputate, fiind a patra cea mai folosită jucătoare după numărul de minute de către selecționerul Nenad Sostaric. Krsnic a jucat cu Croația și la CM 2021, acolo unde a marcat doar trei goluri.
Dora Krsnik vine de la echipa de primă ligă franceză Plan de Cuques, dar în carierăa mai trecut pe la Lokomotiva Zagreb, Podravka Koprivnica sau Krim Ljubljana. Evoluează pe postul de centru și este considerată și o foarte bună apărătoare.
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
ACUM 17 ORE
Handbal
Ce a declarat Adrian Vasile despre lupta la titlu dintre CSM București și Rapid
ACUM 20 ORE