De MARIAN URSESCU
Fostul președinte al Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu a anunțat imediat după ce a pierdut alegerile la șefia forului, că luni (n.r. 2 mai) va merge la federație pentru a preda toate actele noului președinte, Constantin Din.
"Simt multă ușurare. Federația Română de Handbal e o federație grea și te consumă", au fost primele cuvinte al celui care a condus FRH din 2014 pânăîn 2022. Apoi a continuat "Luni, la ora 11:00, mă prezint la federație și o să începem procesul de tranziție, o să-i stau la dispoziție cu absolut toate întrebările noului președinte fiindcă handbalul e mai presus de Dedu sau de Din", a mai declarat Alexandru Dedu.
Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
ACUM 5 ORE
Luni, lucrurile au stat însă cu totul altfel la FRH. Alexandru Dedu a refuzat să semneze procesul de predare-primire a Federației Române de Handbal pe motiv că alegerile FRH nu au fost înregistrate încăîn Registrul federațiilor de la Tribunalul București.
"Nu ai încă drept de semnătură", i-ar fi spus Alexandru Dedu lui Constantin Din, conform surselor Eurosport. "Dar nici tu nu mai ai", a venit răspunsul.

Vechea conducere trage de timp

Noua conducere a FRH are nevoie de avizul Ministerul Tineretului și Sportului pentru ca apoi să fie cerut actul de validare al alegerilor FRH.
După ce acel act va fi elaborat, abia atunci noua conducere FRH își va intra în rol. Tot de atunci va avea loc și prima ședință a noului Consiliu de Administrație ales pe 28 aprilie.
Până atunci, delegările arbitrilor și observatorilor pentru jocurile din această săptămână au fost făcute tot de vechile comisii, conduse de Vasile Pavel (arbitri) și Gheorghe Bejinariu (observatori). Toate delegările au fost supervizate de secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru.
După mai multe discuții, Dedu a primis că va semna procesul de predare-primire marți, 3 mai.

"Eu am predat Federația a doua zi!"

Fostul președinte al FRH, Cristian Gațu, cel care a pierdut în 2014 alegerile în favoarea lui ALexandru Dedu, și-a adus aminte că el a predat federația a doua zi, după alegeri.
"În prezența contabilului Mariana Cătuți, care este și acum în funcție, am făcut procesul de predare-primire. Am semnat pentru banii care erau în conturi, le-am spus că aveam o creanță de la Realitatea TV, pentru drepturile TV, și am plecat. Apoi nu am mai călcat mult timp prin federație", și-a amintit Gațu.
Tot fostul președinte și-a adus aminte că Alexandru Dedu le-a spus foștilor membri ai Comisiilor FRH, a doua zi după ce a câștigat alegerile, că nu se mai ocupă din acel moment de vechile îndatoriri.
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
IERI LA 16:55
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
IERI LA 15:44