Articol scris de MARIAN URSESCU
Încă din campania electorală pentru alegerea noii conduceri a FR Handbal, s-a vehiculat faptul că Viorel Mazilu, fostul centru al Stelei și al echipei naționale, va fi cel care va ocupa funcția de secretar general al Federației Române de Handbal.
Actualul președinte al handbalului românesc a fost întrebat în dese rânduri dacă Mazilu va fi alesul său, dar nu a dat niciodată un răspuns clar. A lăsat să se înțeleagă mai degrabă că Mazilu va avea un alt rol în federație. ”Nu e un lucru atât de ușor. Trebuie cântărit mult pentru a face cea mai bună alegere. Sunt câteva persoane la care ne-am gândit, dar deocamdată încă nu vreau să mă pronunț”, a declarat Constantin Din, imediat după investire.
Handbal
Dinamo și Steaua sunt neînvinse în amicale. Toate rezultatele meciurilor de pregătire
ACUM 7 ORE

Copilul președintelui la școala de handbal a lui Viorel Mazilu

Viorel Mazilu este recunoscut drept un personaj care spune lucrurilor pe nume și care a fost unul dintre cei mai vocali contestatari ai administrației Dedu. Mazilu a făcut parte din echipa de campanie a noului președinte. De altfel, la vizitele prin țară, pentru a discuta cu președinții de cluburi, Constantin Din a fost mai mereu însoțit de Mazilu.
Viorel Mazilu a fondat nu de mult, un club privat de handbal juvenil, ”Talentul este cheia”. Echipa de juniori 4 a câștigat titlul de campioană națională anul acesta. Din echipa câștigătoare au făcut parte fiul lui Viorel Mazilu, dar și cel al președintelui FRH. Nicholas Mazilu a fost MVP-ul turneului final, iar Alexandru Din a primit premiul de cel mai bun apărător.

Promisiunea președintelui în campanie

Sursele Eurosport dau drept o chestiune de zile numirea lui Viorel Mazilu în funcția de secretar general. Fostul internațional îi va lua astfel locul Cristinei Vărzaru, și ea fostă mare handbalistă, care a îndeplinit același rol în ultimul mandat al lui Alexandru Dedu. Vărzaru a fost foarte contestată de oamenii din handbal, în mandatul său având loc multe nereguli scoase la iveală de presa de specialitate.
În campania electorală, președintele Constantin Din făcea câteva declarații tranșante. ”Veți vedea un președinte de federație care va munci pentru handbal, adunând în jurul său toți oamenii bine intenționați, care chiar doresc redresarea handbalului românesc. Veți revedea sportivi ieșind fericiți de pe teren, suporteri care se vor bucura de frumusețea acestui sport și o comunitate puternică creată în jurul handbalului. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a avea rezultate la nivel internațional și tineri sportivi, care să vină din urmă, educați în spiritul performanțelor sportive”, a declarat Constantin Din pentru rfhsport.ro.
Ca și la Vărzaru, oamenii de handbal contestă apropiata numire a lui Mazilu pe motiv că fostul internațional nu are expereințăîn conducerea unui club. A fost doar patron-antrenor la clubul său.

Alin Șania va fi antrenor federal

Un alt fost internațional care l-a susținut pe Constantin Din în camania electorală va primi și el un post în federație. Este vorba de Alin Șania, coleg de generație cu Mazilu, coleg la națională și la Steaua.
Șania a fost în ultimul timp antrenorul coordonator al ACSO Viitorul Pantelimon. Acolo îi îndrumă pe juniori spre sportul de performanță. Fostul inter stânga va primi funcția de antrenor federal, urmând să-i ia locul unui alt fost handbalist, Gabriel Florea. Acestuia i se termină contractul și nu va mai fi reînnoit.

Antrenorii loturilor schimbați

De când noua conducere FRH a preluat frâiele federației, au avut loc o serie de schimbări adminitrative. Antrenorii loturilor naționale au fost schimbați, în cea mai mare parte. La junioare, Aurelian Roșca i-a luat locul lui Dragoș Dobrescu, iar la senioare, Florentin Pera urmează să fie anunțat, schimbându-l pe Adrian Vasile.
Și antrenorul federal, la feminin, va fi înlocuit. Mariana Tîrcă o va înlocui pe Nicoleta Alexandrescu. Și la beach handball vor avea loc schimbări, în locul Nicoletei Ivan, care a demisionat, urmând să fie adusă Georgiana Doană, arbitru în activitate, care a făcut parte și ea din echipa de campanie a lui Constantin Din.
Handbal
Rapid se impune la "Cupa Craiovei", CSM București amical-secret cu Gloria Buzău!
IERI LA 11:11
Handbal
"Ziua neagră a handbalului românesc!" Măsurile luate în Consiliul de Administrație al FRH
03/08/2022 LA 08:50