De MARIAN URSESCU
Dunărea Brăila anunța pe 30 decembrie, anul trecut, că i-a prelungit pe încă doi ani contractul antrenorului danez Morten Soubak, care expira în această vară.
''Morten Soubak rămâne la Brăila pentru încă doi ani. Profesionalismul antrenorului danez a adus rezultate excelente la Brăila şi avem încredere că va continua în acelaşi ritm'', se arăta în comunicatul clubului băimărean.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
ACUM 15 ORE
Echipa era atunci pe locul 2 în clasament, cu 19 puncte! Învinsese și pe CSM București. Între timp, lucrurile s-au schimbat radical pe malul Dunării.
Echipa nu a mai obținut, de atunci, decât trei puncte. A pierdut 4 partide din ultimele 5 întâlniri, între care două pe teren propriu.

Dunărea Brazil se destramă

Morten Soubek este tehnicianul care a gândit tot proiectul Dunărea Brăila. El a mizat, mai ales pe jucătoare braziliene, cu care a lucrat pe perioada cât a antrenat Selecționata Carioca. În 2013, Soubak a câștigat cu sud-americancele titlul mondial în Serbia!
https://i.eurosport.com/2022/02/14/3317279.jpg
Nu mai puțin de șapte jucătoare sud-americance au fost aduse vara trecută. Echipa a fost supranumită ”Dunărea Brazil”. În ultimul timp însă, echipa a avut evoluții tot mai slabe. Samara Da Silva a fost lăsată să plece la CSM București, iar două dintre jucătoarele de bază, Aneta Udriștioiu și Maria Kanaval s-au accidentat grav.
Și pentru sezonul viitor, clubul a pus bazele pe brazilience. Pivotul Tamires Morena va pleca la Bistrița, dar în locul său a fost adusă tot o vorbitoare de portugeză: angoleza Ruth Joao. În plus, interul stânga Giulia Guarieiro a semnat pe doi ani, venind din Spania de la Balonmano Granollers.

Neven Hrupec se întoarce

Rezultatele slabe i-au făcut pe cei de la Brăila să rupă înțelegerea cu Morten Soubek. I-au găsit și înlocuitor. În locul danezului va reveni la echipă Neven Hrupec.
Croatul a antrenat Dunărea Brăila în sezonul trecut, dar atunci clubul nu i-a prelungit contractual, echipa ratând cupele europene.
Hrupec a semnat acasă cu campioana Podravka Koprivnica. Nu a rezistat însă decât 8 etape. A fost demis după ce Podravka, echipa la care evoluau atunci Iulia Dumanska și Bianca Bazaliu a pierdut pe teren propriu la 8 goluri diferență în fața marii rivale, Lokomotiva Zagreb.
Hrupec a mai antrenat în România pe CSM Ploiești, iar în carieră a mai trecut pe la MKS Lublin (Polonia), naționalele Italiei și Poloniei.
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
ACUM 15 ORE
Handbal
Ce a declarat Adrian Vasile despre lupta la titlu dintre CSM București și Rapid
ACUM 19 ORE