De MARIAN URSESCU
CSM București a convins-o, în sfârșit, pe Eduarda Amorim să vină la București. În ultimele zile a fost un adevărat joc de-a șoarecele și pisica. Inițial Amorim și-a dat acordul, apoi a anunțat că rămâne în Rusia.
Au fost discuții peste discuții cu sud-americanca. Amorim a adunat informații de la jucătoare care au trecut pe la CSM, dar a întrebat și handbaliste din actuala echipă despre situația de la campioana României. S-a speriat după ce a auzit că în anii trecuți au fost restanțe salariale.
Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
ACUM O ZI
Oficialii de la CSM i-au dat asigurări că nimeni nu a plecat de la echipă neplătit, iar acum salariile sunt plătite la zi. Speriată și de situația incertă din Rusia, datorată războiului, fosta campioană mondială a acceptat în cele din urmă. A și ajuns aseară în Capitala României!
Eduarda Amorim juca la Rostov Don, dar a profitat de noile reglementări ale EHF pentru a pleca din Rusia.
"M-am simțit foarte bine la Rostov-Don și nu a fost o decizie ușoară să plec în acest moment. Este ultimul sezon din cariera mea si mi-am dorit sa fi terminat cu câtigarea Ligii Campionilor. Vreau să mulțumesc clubului și fanilor pentru toată susținerea și momentele fericite din acest sezon. Vă doresc tot binele din lume!", a declarant Amorim pentru site-ul clubului rus.
Eduarda a fost dorită în egală măsură atât de CSM, cât și de campioana Europei, Vipers Kristiansand. Federația Norvegiană nu permite echipelor să înregistreze jucătoare noi nici măcar după decizia EHF, susținând că nu ar fi corect pentru competiția internă. Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal și-a dat însă acordul pentru transferarea jucătoarelor din campionatului Rusiei și Ucrainei, în această perioadă. Drept urmare Eduarda Amorim va avea drept de joc imediat, atât în Liga Florilor, cât și în Liga Campionilor.

28.000 de euro taxe de transfer la FRH

Interesant este că deși brazilianca va veni gratis de la Rostov, gruparea bucureșteană trebuie să facă un efort financiar însemnat pentru a-i înregistra contractual la FRH! Fiind vorba de o jucătoare străină, CSM va trebui să plătească spre forul condus de Alexandru Dedu suma de 28.000 de € ca taxă de transfer. Amorim devine astfel cea de-a 15-a jucătoare străină care joacă la CSM București în acest sezon.
Eduarda Amorim nu mai are nevoie de nicio prezentare, ea fiind o jucătoare consacrată, aflată însă pe final de carieră. Ajunsă la 35 de ani, interul stânga a semnat cu Rostov Don în vara anului trecut, dar a cunoscut gloria supremă în handbalul european în tricoul lui Gyor. Amorim a ajuns în Europa în 2006, la Kometal Skopje, iar în 2009 a semnat cu Gyor. În cei 12 ani petrecuți la formația maghiară, a cucerit de 5 ori trofeul Champions League (2013, 2014, 2017, 2018 și 2019) și a jucat alte două finale (2012 și 2016).
La nivel de echipă națională, Eduarda Amorim a fost principalul motor al echipei Braziliei devenită campioană mondială în 2013. De altfel, aceasta a fost aleasă cea mai bună handbalistă de la acel turneu final, găzduit de Serbia. În 2014, Eduarda Amorim a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii.

Puține șanse să joace vineri, la Craiova

CSM București va juca vineri, de la ora 18:00, la Craiova, cu SCM, meciul din etapa a 20-a. Sunt însă puține șanse ca pe teren să se afle și brazilianca. Probabil interul stânga va debuta în tricoul campioanei României pe 9 aprilie, în deplasarea de la Zalău! CSM se poate baza pe experimentata jucătoare și în dubla cu Team Esbjerg. De altfel, pentru acest meci a și fost adusă. CSM luptă pentru calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, acolo unde nu a mai ajuns din 2018. De asemenea, CSM forțează cucerirea titlului în România, aflându-se la un punct în spatele Rapidului.
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
IERI LA 16:55
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
IERI LA 15:44