De MARIAN URSESCU
SCM Rm. Vâlcea s-a întors luni din Franța, acolo unde a jucat împotriva celor de la Chambery Touraine, în grupa D a EHF European League (victorie cu 26-25). Joi, 27 ianuarie, gruparea olteană ar fi trebuit să întâlnească Rapid, în etapa a 13-a a Ligii Naționale, iar apoi să plece în Danemarca pentru restanța cu Viborg, din EHF European League, din 30 ianuarie.
Numai că, după drumurile din ultimul timp, în lotul vâlcean au apărut problemele privind infectările. La ultimele teste efectuate de clubul de la Rm. Vâlcea, șase membrii ai echipei au ieșit pozitiv la COVID-19. Este vorba de cinci jucătoare, plus unul dintre masori.
Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
ACUM O ZI

Situație grea pentru SCM Rm. Vâlcea

Din informațiile Eurosport, între jucătoarele pozitive se află Sara Rus, Raluca Dăscălete, Olga Gorșenina, Roberta Stamin și Elena Dache, plus maseorul Andrei Bularga.
În aceste condiții, SCM Rm. Vâlcea a cerut Federației Române de Handbal să amâne meciul cu Rapid, iar Federației Europene de Handbal (EHF) disputa cu Viborg.
Viborg, fosta campioană a Europei, amânase și ea, la rândul său, disputa cu Vâlcea din prima etapă a EHF European League, tot din cauza cazurilor de COVID-19.
Rapid București e pe primul loc în Liga Florilor, după 12 etape disputate, cu 33 de puncte, cu 5 mai mult decât SCM Rm, Vâlcea, a doua clasată.
SCM RÂMNICU VÂLCEA, VOCTORIE MARE ÎN EUROPEAN LEAGUE! VÂLCENCELE AU TRECUT ÎN DEPLASARE DE CHAMBRAY
În România, conform protocolului impus de Federația Română de Handbal echipele nu trebuie să prezinte înaintea meciurilor teste PCR sau Oxigen dacă jucătoarele au schema completă de vaccinare. În schimb, la meciurile din cupele europene, e obligatoriu testarea jucătoarelor! În aceste condiții, în handbalul românesc au apărut cazuri de COVID-19 doar la echipele care joacă în cupele europene!
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
IERI LA 16:55
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
IERI LA 15:44