De MARIAN URSESCU
Rapid București, liderul Ligii Naționale feminine, se pregătește de... Liga Campionilor! Gruparea bucureșteană a parafat alte trei transferuri cu jucătoare de top.

Albertina Kassoma revine

Handbal
Cristina Vărzaru și Vlad Enăchescu, noii oameni din conducerea echipei de handbal CSM București
ACUM 15 ORE
Primul nume mare este cel al pivotului angolez Albertina Kassoma (25 de ani). Jucătoarea campioanei Africii, Albertina a mai jucat la Rapid în sezonul 2020-2021. A trebuit însă să se întoarcă acasă, la clubul Primero de 4 Augusto pentru căîi expirase împrumutul și nu a mai fost lăsatăîn România.
"Albertina e îndrăgostită de Rapid. A promis că se va întoarce repede la noi", spunea în momentul plecării Bogdan Vasiliu, omul care este în spatele echipei de handbal și încearcă să facă din Rapid principala forțăîn handbalul feminin românesc. Kassoma s-a ținut de promisiune și va îmbrăca din nou tricoul vișiniu.
https://i.eurosport.com/2022/01/24/3296352.jpg

Rapid a câștigat bătălia pentru Lorena Ostase

Un alt pivot important care va juca la Rapid București este Lorena Ostase (24 de ani). Componenta naționalei României, jucătoarea de la CSM Slatina a avut oferte aproape de la toate echipele importante din România. Și-au dorit-o CSM București, SCM Rm. Vâlcea, Minaur Baia Mare, Gloria Bistrița, Gloria Buzău. În cele din urmă, fosta campioană mondială de junioare a ales tot Rapidul!
A semnat un contract valabil pe doi ani, dar va avea o concurență teribilă pentru postul de titular, cu Albertina Kassoma, dar și cu Ainhoa Hernandez, componentă a reprezentativei Spaniei.

Jennifer Gutierrez Bermejo, a cincea spaniolă

Colonia spaniolă de la Rapid va mai crește cu un alt nume important. La Rapid joacă acum Marta Lopez, Alicia Fraga Fernandez și Ainhoa Hernandez. Interul dreapta, Espinola Perez a fost anunțată de Eurosport că va juca din varăîn Giulești. Acum, o altă ”războinică” vine la Rapid. Este vorba de extrema stânga Jennifer Gutierrez Bermejo, care acum joacă la campioana Germaniei, Borussia Dortmund. Vicecampioană mondială cu Spania în 2021, Gutierrez a fost acum câteva zile la București, jucând cu Borussia în Liga Campionilor în fața celor de la CSM București.
https://i.eurosport.com/2022/01/24/3296353.jpg
Rapid București își propune să câștige titlul în România în anul centenarului clubului, 2023. Echipa are însă o șansă importantăși în actualul sezon, având cinci puncte avans după 12 etape, în fața SCM Rm. Vâlcea și 8 în fața CSM București, campioana având însă un meci mai puțin disputat.
Joi, 27 ianuarie, de la ora 18:00, la București, va avea loc derbyul cu SCM Rm. Vâlcea.

Jelena Lavko a semnat la Brăila

Tot în Liga Națională, Dunărea Brăila a anunțat parafarea transferului sârboaicei Jelena Lavko de la Minaur Baia Mare. Lavko a jucat în ultimele două sezoane la Minaur, iar în carieră a mai trecut pe la SCM Craiova, în România. Ea urmează, din câte se pare, să-i ia locul la Brăila norvegiencei Amanda Kurtovic, cea care va reveni la CSM București!
Handbal
CSM București, aproape sigură de Liga Campionilor. Minaur, surpriza pe lista wildcard-urilor
IERI LA 13:28
Handbal
Lovitură grea pentru o dublă câștigătoare de Liga Campionilor: interzisă la startul noului sezon!
22/06/2022 LA 15:53