Dinamo a așteptat de ani de zile un asemenea meci cu FC Barcelona, în Palau Blaugrana. Formația catalană este cea mai titrată echipă din handbalul masculin în Europa. Jocul a fost unul cu semnificații speciale și pentru antrenorul Xavier Pascual.
După ce a antrenat formația catalană timp de 12 sezoane și a cucerit în trei ocazii Liga Campionilor, noul selecționer al României s-a întors pentru prima dată acasă ca adversar. Au fost momente emoționante la început de joc, dar din momentul în care partida a început, sentimentele au fost lăsate deoparte.
Handbal
Dinamo caută prima victorie în grupele Ligii Campionilor. La București vine ultima clasată, Porto!
ACUM 17 ORE

FC Barcelona - Dinamo 36-32

Jocul a fost controlat în totalitate de Barcelona, care a apăsat însă pe accelerație doar atât cât a fost nevoie. Deși a fost al 7-lea meci în doar 17 zile, catalanii nu au acuzat nicio urmă de oboseală. Cu o bancă de rezerve destul de solidă, Carlos Ortega și-a permis să ruleze jucătorii, astfel că echipa gazdă a avut permanent prospețime. Pe final au mai apărut momente de relaxare, spre nemulțumirea antrenorului.
Mai presus de toți în acest joc a fost Dika Mem. Interul dreapta din naționala Franței a devenit noul lider al Barcelonei, după ce echipa s-a despărțit în vară de Xavier Pascual, dar și de câțiva jucători cu mare experiență, precum Palmarsson, Entrerrios și Sorhaindo, ultimul ajuns tot la Dinamo. Dika Mem a fost de neoprit, reușind să înscrie 11 goluri în primele 45 de minute ale jocului. El a fost bine secondat de extrema Aleix Gomez, cel care a fost liderul gazdelor pe contraatac.
https://i.eurosport.com/2021/08/03/3191813.jpg
Dinamo a încercat să fie cât mai curajoasă și au fost destule momente în care a jucat de la egal la egal cu campioana Europei. Ba chiar a reușit și câteva contraatacuri, dar și unele reveniri pe tabela de marcaj, de la 10-17 la 13-17 în prima repriză sau de la 20-29 la 26-32 și 30-34 (min. 56). Xavier Pascual nu a avut un om care a ieșit în evidență, precum Dika Mem, distribuția golurilor a fost destul de echilibrată pe posturi. Cel mai bun marcator a fost Valentin Ghionea – 7 goluri, câteva reușite venind din aruncări de la 7 metri.
Per-total, a plouat cu goluri în Palau Blaugrana, în total fiind marcate 68 de goluri: scor final 36-32.
Campioana României nu s-a făcut de râs, a fost mult peste deplasarea de la PSG (30-41), dar a văzut cu adevărat unde se află în acest moment. Încă destul de departe de marile forțe ale Europei. Aventura echipei Dinamo în Liga Campionilor continuă săptămâna viitoare, cu o deplasare pe terenul echipei Motor Zaporojie.
Sursa foto: CS Dinamo
Handbal
Steaua a ratat dramatic calificarea în grupele EHF European League!
IERI LA 19:51
Handbal
Florentin Pera după victoria de la Trofeul Carpați: "Trebuie să dăm încredere tuturor jucătoarelor!"
02/10/2022 LA 10:16