România este tot mai departe de vremurile în care câștiga fără probleme meciuri cu Austria la handbal feminin. Cele două reprezentative au fost adversare în această seară, în etapa a 2-a din grupa de calificare la Campionatul European din 2022, iar tricolorele au scăpat de înfrângere la ultima fază a meciului.
Selecționata condusă de Adrian Vasile are probleme serioase de acum în tentativa de a se califica la turneul final de anul viitor. În primăvară, Austria a eliminat Polonia în meciul de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial 2021 după 29-29 pe teren propriu și 29-26 în deplasare.
Campionatul Mondial
Lotul României pentru Campionatul Mondial din Spania. Au rămas 18 jucătoare pe listă
ACUM 5 ORE

Fiori la Viena! România a evitat la ultima fază o înfrângere în partida cu Austria

România a învins Insulele Feroe la mijlocul săptămânii cu 26-19, după un joc modest în cea mai mare parte. În prima repriză de la Viena, tricolorele au dat însă senzația că vor câștiga la pas acest joc. S-au apărat destul de bine, iar în atac au găsit mereu soluții. Cristina Laslo a absentat în meciul precedent, dar a venit cu un plus din punct de vedere calitativ în ofensiv. La pauză, România a avut un avantaj de 5 goluri, 16-11.
În partea secundă, jocul s-a schimbat radical. Herbert Muller, antrenorul german de origine română, a schimbat tactica, a trecut la un 7vs 6 și cu repuneri rapide, la care România nu a avut răspuns. După câteva minute, gazdele au egalat la 17-17, apoi au preluat și inițiativa. La un moment dat, senzația a fost că echipa tricoloră trăiește un adevărat coșmar. Austria marca gol după gol la fiecare acțiune, iar în minutul 50 a ajuns la un neașteptat 28-25. Așadar, în 20 de minute de joc în partea secundă, România a înregistrat un "parțial" de 17-9!
Finalul a fost cu nervii întinși la maximum, având în vedere importanța punctelor din grupă. Alina Ilie a fost descalificată pentru o intrare dură. S-a jucat în general foarte tare la Viena, având în vedere că arbitrii au dictat 11 eliminări (6-5 pentru România).

Bianca Bazaliu a salvat România în ultimele minute

Finalul de joc a fost salvat însă de Bianca Bazaliu. Interul stânga a fost de neoprit, inclusiv la ultima fază a jocului. România a scos doar un egal în Austria, scor 33-33, și tremură acum pentru calificarea la Euro 2022.
Pentru România a marcat Bazaliu – 11 goluri, Dincă – 4, Ostase – 4, Tănăsie – 3, Laslo – 3, Rotaru – 2, Harabagiu – 2, A. Ilie – 2, Seraficeanu – 1, Pintea - 1
Următoarele două partide în grupă vor fi în primăvară, cu Danemarca. Până atunci, România va avea în față un Campionat Mondial în Spania, în luna decembrie.
Campionatul Mondial
EXCLUSIV | Predicțiile Cristinei Neagu înaintea Mondialului și Top 3 cele mai frumoase jocuri la lot
ACUM 10 ORE
Campionatul Mondial
România mizează pe 10 debutante la un Campionat Mondial. Cine a preluat "controlul" la națională
IERI LA 18:07