România este tot mai departe de vremurile în care câștiga fără probleme meciuri cu Austria la handbal feminin. Cele două reprezentative au fost adversare în această seară, în etapa a 2-a din grupa de calificare la Campionatul European din 2022, iar tricolorele au scăpat de înfrângere la ultima fază a meciului.
Selecționata condusă de Adrian Vasile are probleme serioase de acum în tentativa de a se califica la turneul final de anul viitor. În primăvară, Austria a eliminat Polonia în meciul de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial 2021 după 29-29 pe teren propriu și 29-26 în deplasare.
Handbal
Veste importantă pentru CSM București! Adrian Vasile și Iulia Curea au semnat un nou contract
ACUM 11 ORE

Fiori la Viena! România a evitat la ultima fază o înfrângere în partida cu Austria

România a învins Insulele Feroe la mijlocul săptămânii cu 26-19, după un joc modest în cea mai mare parte. În prima repriză de la Viena, tricolorele au dat însă senzația că vor câștiga la pas acest joc. S-au apărat destul de bine, iar în atac au găsit mereu soluții. Cristina Laslo a absentat în meciul precedent, dar a venit cu un plus din punct de vedere calitativ în ofensiv. La pauză, România a avut un avantaj de 5 goluri, 16-11.
În partea secundă, jocul s-a schimbat radical. Herbert Muller, antrenorul german de origine română, a schimbat tactica, a trecut la un 7vs 6 și cu repuneri rapide, la care România nu a avut răspuns. După câteva minute, gazdele au egalat la 17-17, apoi au preluat și inițiativa. La un moment dat, senzația a fost că echipa tricoloră trăiește un adevărat coșmar. Austria marca gol după gol la fiecare acțiune, iar în minutul 50 a ajuns la un neașteptat 28-25. Așadar, în 20 de minute de joc în partea secundă, România a înregistrat un "parțial" de 17-9!
Finalul a fost cu nervii întinși la maximum, având în vedere importanța punctelor din grupă. Alina Ilie a fost descalificată pentru o intrare dură. S-a jucat în general foarte tare la Viena, având în vedere că arbitrii au dictat 11 eliminări (6-5 pentru România).

Bianca Bazaliu a salvat România în ultimele minute

Finalul de joc a fost salvat însă de Bianca Bazaliu. Interul stânga a fost de neoprit, inclusiv la ultima fază a jocului. România a scos doar un egal în Austria, scor 33-33, și tremură acum pentru calificarea la Euro 2022.
Pentru România a marcat Bazaliu – 11 goluri, Dincă – 4, Ostase – 4, Tănăsie – 3, Laslo – 3, Rotaru – 2, Harabagiu – 2, A. Ilie – 2, Seraficeanu – 1, Pintea - 1
Următoarele două partide în grupă vor fi în primăvară, cu Danemarca. Până atunci, România va avea în față un Campionat Mondial în Spania, în luna decembrie.
Handbal
Dinamo, victorie uriașă în Polonia, 28-26 cu Wisla Plock!
ACUM 11 ORE
Handbal
Rapid a făcut un nou transfer de marcă! Estavana Polman a semnat cu echipa din Giulești
29/11/2022 LA 13:28