Mesajul postat de Gabriela Szabo vine ca un amplu răspuns la un val de critici, dar și la protestul inițiat de handbalistele de la CSM București, înaintea partidei din grupele Ligii Campionilor, de luni. La startul meciului cu Ferencvaros, câștigat de "tigroaice", scor 25-19, handbalistele au intrat pe teren cu tricouri personalizate prin care cereau plata salariilor restante din luna iunie: "Respectaţi-ne munca!", "Respectaţi-vă promisiunile!".
Iată mesajul integral postat de Gabriela Szabo, președintele CSM București:
"Clubul Sportiv Municipal Bucureşti traversează poate cea mai grea perioadă a existenţei sale. Perioada de criză a debutat în februarie anul trecut, în momentul în care bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti, principalul finanţator al clubului, a fost redus.
Handbal
Gheorghe Tadici, replică dură pentru Cristina Neagu, după acuzațiile hanbalistei la adresa Zalăului
ACUM 15 ORE
Nimeni nu îşi poate închipui eforturile pe care conducerea CSM Bucureşti le-a făcut pentru a ţine sub control situaţia, care a cunoscut o nouă etapă dificilă odată cu declanşarea pandemiei la începutul acestui an", afirmă Gabriela Szabo, care consideră că este ținta unor atacuri nedrepte.

Gabriela Szabo: "Au fost luate decizii foarte grele pentru ca echipa feminină de handbal să îşi continue activitatea"

Gabriela Szabo de ani, ajunsă la conducerea CSM București în noiembrie 2017, după ce a condus Ministerul Tineretului și Sportului, a continuat analiza, vorbind în mod specific despre situația echipei de handbal.
"Nu putem face niciun fel de comparaţie între ultimii doi ani, care au fost infernali, şi restul din istoria de 13 ani a Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Cu toate acestea avem conştiinţa împăcată că am făcut tot ce a depins de noi ca lucrurile să meargă pe făgaşul normal.Au fost luate decizii foarte grele pentru ca echipa feminină de handbal, portdrapelul clubului, să îşi continue activitatea. Am renunţat la echipa feminină de volei, cea care ne-a adus atât de multe bucurii, la cea masculină de volei, dar şi la formaţia de rugby seniori a clubului nostru. Restanţele financiare cu care se confruntă întreg clubul, nu doar echipa feminină de handbal, restanţe financiare care există, nu le-am negat vreodată, nu sunt însă rezultatul erorilor mele şi ale colegilor mei, ci al vremurilor pe care, din păcate, le traversăm. Protestul echipei feminine de handbal din weekend poate fi înţeles, chiar dacă nu suntem de acord cu el.", a scris Gabriela Szabo, pe Facebook.

Gabriela Szabo: "Trebuie să fac faţă în plus unor josnicii fără margini"

Campioana olimpică din 2000 susține că este ținta unor critici nejustificate în ceea ce privește situaţia financiară a clubului: "Îmi pare rău că în aceste vremuri tulburi pe care le trăim cu toţii trebuie să fac faţă în plus unor josnicii fără margini, unor acuze bolnave, unor invenţii venite din partea unor minţi incapabile să înţeleagă ceva din ceea ce se petrece în jurul lor.Nu este prima oară când citesc şi mă minunez de ceea ce se scrie despre mine, despre acuzele gratuite care mi se aduc, mie un om care a făcut atât de multe pentru sportul românesc şi pentru România, un om care se află la conducerea unuia dintre cele mai respectate cluburi sportive din România, un club pe care încerc alături de colegii mei să îl gestionez cât mai sănătos posibil într-o perioadă în care sportul nu mai reprezintă o prioritate decât pentru cei care iubesc cu adevărat acest fenomen. Nu voi înţelege niciodată de ce unii oameni caută permanent motive doar pentru a lovi în mine cu mârşăvie, cu o lipsă de respect cu care nu sunt trataţi nici măcar infractorii de drept comun", a mai transmis Gabriela Szabo.

Gabriela Szabo: "Asemenea afirmaţii nu pot veni decât dintr-o ură primitivă"

Preşedintele CSM Bucureşti se consideră victima unor atacuri țintite, acuzându-i de rea-credință pe contestatari.
"Sunt acuzată de un fost angajat al clubului, care şi-a făcut un obicei de a mă jigni în permanenţă în ultimii doi ani, că, citez, 'Szabo nici nu-şi dă seama că s-a şters la fund cu prestigiul acestui club'.Asemenea afirmaţii făcute în spaţiul public nu pot fi catalogate. Asemenea afirmaţii nu pot veni decât dintr-o ură primitivă, dintr-un sentiment de inferioritate, dintr-o carenţă de comportament ce nu va putea fi vreodată corijată.
Ne urăm zi de zi să fim mai buni, mai înţelegători, dar mulţi dintre noi procedează exact pe dos. Răutatea, mitocănia, agresivitatea fizică şi verbală au ajuns calităţi de bază ale celor care vor să iasă din anonimat, din glodul cotidianului. Păcat...", a mai scris Gabriela Szabo.
Handbal
Cristina Neagu după victoria de la Zalău: "Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați..la o parte!"
IERI LA 18:50
Handbal
Schimb de jucătoare între CSM București și Gyor!
24/05/2022 LA 09:17