De MARIAN URSESCU
Gloria Bistrița este echipa cu al doilea buget în Liga Florilor, după campioana CSM București. Vara trecută, echipa ardeleană a adus multe jucătoare cu nume în tentativa de a avea rezultate cât mai bune.
Vicecampioana mondială din 2019 cu naționala Spaniei, Alexandrina Barbosa a lăsat CSM București pentru a ajunge la Bistrița. S-a tot spus că Gloria i-a oferit un salariu fabulos de 15.000 de euro lunar, deși oficialii bistrițeni au negat la fiecare apariție, când s-a adus în discuție. ”Nu are decât 10.500 de euro pe lună”, au spus ei.
Handbal
S-au decis primele două calificate pentru Final 4 în Liga Campionilor. Dinamo le-a învins pe ambele
IERI LA 11:28
Barbosa era jucătoarea cu al doilea salariu din România după Cristina Neagu (17.500 de euro)!
Chiar și așa, evoluțiile interului stânga nu s-au ridicat deloc la înălțime. În cele 14 etape în care Barbosa a evoluat pentru Gloria, ea a marcat 54 de goluri. Este a doua marcatoare a echipei după Jovana Kovacevici (63 de reușite).

Ultimul meci cu CSM București

Gloria Bistrița a fost a patra echipă din România pentru care Alexandrina Barbosa a evoluat în România. Ea a venit prima dată la Rulmentul Brașov, a trecut apoi la Oltchim Rm. Vâlcea și CSM București.
Născută în Portugalia, din 2012 a primit cetățenie spaniolă și a jucat pentru reprezentativa iberică. În cariera sa a mai evoluat în Franța, Spania, Germania și Rusia.
În etapa a 15-a a Ligii Naționale, cu CSM București, Barbosa a îmbrăcat pentru ultima dată tricoul echipei pregătite de Horațiu Pașca. Cu CSM, interul stânga a marcat 3 goluri și a contribuit la egalul surprinzător, 23-23, obținut de echipa sa, la București.
La 35 de ani, Barbosa trebuie acum să-și găsească echipă în plin campionat. Are avantajul că poate evolua și în cupele europene, pentru că ea nu a jucat cu Bistrița, în Europa, în acest sezon.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
17/05/2022 LA 18:09
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
17/05/2022 LA 17:29