Între 19 și 21 august, Gloria Bistrița va organiza cel mai puternic turneu de handbal feminin din România. Patru echipe se vor afla la start, două din România, două din străinătate.
Cel mai sonor nume present la Turneul Gloria va fi cel al campioanei Franței, Metz Handball. Metz a participat în sezonul trecut în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta, acolo unde a terminat pe locul 3. Metz va juca în aceeași grupă în actuala ediție a Ligii Campionilor cu campioana României, Rapid București.
Al doilea nume important este Ferencvaros Budapesta, o echipă care a reușit în această vară câteva transferuri sonore. Lekic, Cvijic și Tomori au ajuns la echipa care a pierdut campionatul în Ungaria, la golaveraj. A câștigat însă Cupa Ungariei în fața rivalei Gyor. FTC Budapest ava mai veni în România, nimerind în aceeași grupă cu CSM București la tragerea la sorți pentru Liga Campionilor.
Handbal
Marea problemă a campioanei Dinamo pentru sezonul viitor! Cum încearcă Pascual să schimbe lucrurile
12/08/2022 LA 09:38

Sistem Final Four

A treia echipă invitată de Gloria la turneul pe care-l organizează este SCM Rm. Vâlcea, locul 3 în Liga Florilor sezonul trecut. Echipa antrenată de norvegianul Bent Dahl va participa în a doua competiție europeană, EHF European League.
Organizatorii au anunțat și programul turneului. În prima zi, pe 19 august, de la ora 16:00, Vâlcea va juca împotriva unguroaicelor de la Ferencvaros, iar de la ora 18:30, gazdele vor întâlni campioana Franței.
Pe 21 august, pierzătoarele vor juca finala mica, iar învingătoarele se vor întâlni pentru a-și disputa trofeul pus în joc.

Alt turneu la Most (Cehia)

Gloria Bistrița va avea o vară cu multe meciuri tari. Antrenorul Horațiu Pașca încearcă să-și testeze fetele pentru a vedea ce mai e de făcut înaintea începerii noului sezon. Bistrița va merge între 5 și 6 august la ”Trofeul Minaur” de la Baia Mare acolo unde vor mai participa echipa maghiară Kisvardai, gazdele Minaur Baia Mare și echipa de ligă secundă, U Cluj Napoca.
Apoi, între 12 și 14 august, Gloria Bistrița va participa la Turneul Bahik Most, organizat de campioana Cehiei. Alături de Bistrița și echipa gazdă, vor mai lua parte nemțoaicele de la Thuringer și polonezele de la MKS Lublin.

CSM București pleacă în Ungaria și Slovenia

Și CSM București și-a anunțat programul de pregătire înainte de începerea campionatului. Echipa antrenată de Adrian Vasile este ultima care se va reuni luni, 18 iulie. ”Tigroaicele” se vor pregăti în capital până pe 7 august, pe 5 august urmând să susțină un meci de verificare cu Gloria Buzău.
Apoi, între 8 și 15 august, cicecampioana României va pleca pentru un turneu în străinătate, la Budapesta și Ljubljana. Vor juca cu Ferencvaros Budapesta, pe 9 august, iar apoi cu Krim Ljubljana, campioana Sloveniei, pe 12 și 14 august.
Noul sezon în handbalul feminin va debuta offcial pe 23 august, atunci când se va disputa Supercupa României, între Rapid București și CSM București.
Handbal
EXCLUSIV. Melinda Geiger se întoarce pe teren. Cu ce echipă a semnat!
11/08/2022 LA 05:53
Handbal
Naționala României de handbal feminin are un nou selecționer: Florentin Pera
09/08/2022 LA 11:07