Grace Zaadi, candidată la titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2021, refuză să revină la echipa rusă Rostov Don, dintr-un oraş situat la circa 100 de kilometri de graniţa cu Ucraina şi de Mariupol, una din localităţile în care distrugerile provocate de război sunt din ce în ce mai masive, relatează Agerpres.
După ce a jucat în două partide Franța – Croația, în calificările pentru Campionatul European din luna noiembrie, conducătorul de joc a refuzat să se întoarcă în Rusia şi s-a antrenat singură în ultima săptămână în regiunea pariziană, unde se află și familia ei.
În aşteptarea unei discuţii lămuritoare cu oficialii clubului Rostov, Zaadi a acordat un interviu pentru colegii de la Eurosport Franța și și-a exprimat dorința să semneze rapid cu o altă echipă până la finalul sezonului.
Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
IERI LA 15:36
"Sincer, cu cât trece timpul, cu atât mi-e mai greu să mă văd întorcându-mă acolo. După ce am vorbit cu câteva jucătoare rusoaice, am impresia că ei trăiesc într-o altă lume, unde eu cred că ei minimalizează cu adevărat lucrurile. Poate că ei nu îşi dau seama cu adevărat ce se întâmplă. Ei văd asta dintr-un punct de vedere intern, unele reţele de socializare s-au închis, televiziunile nu difuzează unele lucruri..", a afirmat Grace Zaadi.

Grace Zaadi este o jucătoare față de care CSM București și-a manifestat interesul

Înainte de izbucnirea războiului, Grace Zaadi și-a prelungit contractul cu Rostov, iar formația rusă și-ar dori să o păstreze, în speranța că lucrurile vor reveni la normal, iar clubul va putea evolua din nou în Liga Campionilor. În acest sezon, cluburile din Rusia au fost suspendate din toate competițiile EHF. Aceeași soartă o au și echipele naționale.
Grace Zaadi este o jucătoare de care CSM București se interesează încă de anul trecut, iar interesul clubului este din nou de actualitate după evenimentele recente. Mai ales că este în căutarea unui conducător de joc, care să dubleze postul ocupat în prezent de Elizabeth Omoregie.
Până în prezent, campioana România a confirmat oficial trei achiziții: Kalidiatou Niakata (inter stânga, Brest Bretagne Handball), Marina Sudakova (extremă dreapta, CSKA Moscow) și Evelina Eriksson (portar, Vipers Kristiansand).
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
21/05/2022 LA 16:55
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
21/05/2022 LA 15:44