Dinamo București și HC Motor Zaporojie sunt într-o grupă foarte puternică în Liga Campionilor, cu trei câștigătoare ale competiției, FC Barcelona, Vive Kielce și Flensburg, plus alte două forțe mondiale, PSG și Veszprem. Astfel, cele două reprezentante ale României și Ucrainei au foarte puține șanse de a se infiltra între cele mai bune șase formații din Grupa B.
În acest context, partida directă din Ucraina a căpătat semnificații majore. Dinamo era chiar sub presiune majoră înaintea acestei întâlniri, având în vedere căpierduse până acum în fața unui alt adversar direct, cu FC Porto, scor 26-27 pe teren propriu.
Cele două formații au avut un parcurs identic până în acest meci, fiecare a câștigat câte un meci din patru. Dinamo a învins Kielce (32-29). Motor a pierdut cu formația poloneză, dar a bătut FC Porto (30-27). Ambele au cedat în deplasare cu Barcelona și PSG. Dinamo a fost în față în clasament grație unui golaveraj mai bun.
Handbal
Cotele la câștigarea Campionatului Mondial de handbal feminin! România nu este printre favorite
ACUM 12 ORE

HC Motor Zaporojie – Dinamo București 28-27

Cele două formații au luptat cu ardoare pentru cele două puncte. Jocul a fost echilibrat în cea mai mare parte. Gazdele au avut avantajul în cea mai mare parte, dar Dinamo a revenit în mai multe rânduri pe tabela de marcaj. HC Motor s-a desprins pentru prima dată la 3 goluri în minutul 40, la scorul de 18-15. Xavier Pascual a reacționat furios cu un time-out, pentru că elevii lui și în special Javier Humet nu au respectat sarcinile de joc.
Diferența maximă în meci a fost însă de 4 goluri, în minutul 44, când campioana Ucrainei a avut 20-16. Bucureștenii au avut însă o revenire de senzație, iar în minutul 51 au egalat la 22-22. S-a jucat cu nervii întinși la maximum, dar HC Motor a reușit să scape în învingătoare grație unei experiențe mai bune la acest nivel.
La scorul de 27-27 în minutul 59, Dinamo a rămas în inferioritate numerică, dar Ghedbane a apărat un 7 metri și și-a pus echipa în atac. Bucureștenii au ajuns în situație de a marca, dar Kamel Alouini nu l-a putut învinge pe portarul advers. Până la urmă au înscris gazdele, astfel că punctele au rămas în Ucraina. Valentin Ghionea a fost principalul marcator al echipei, cu 7 goluri.
Dinamo și-a redus șansele de a prinde Top 6 prin acest rezultat, dar a avut o atitudine foarte bună, nu a renunțat în niciun moment, chiar dacă adversara s-a desprins în mai multe rânduri la 2-4 goluri diferență. Show-ul echipi din Liga Campionilor continuă săptămâna viitoare cu un alt meci uriaș, cu Veszprem în București.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Handbal
Tadici și-a aflat pedeapsa după scandalul de la jumătatea lunii noiembrie! Ce sancțiune a primit
ACUM 13 ORE
Handbal
Campionatul Mondial de Handbal feminin începe astăzi! Componența grupelor și sistemul de desfășurare
ACUM 14 ORE