Pagina oficială a Federației Internaționale de Handbal (IHF) a acordat un spațiu generos prezentării turneului de handbal pe zăpadă organizat în 13 februarie în stațiunea montană Șuior, din județul Maramureș.
Baia Mare Snow Handball Challenge a atras atenția forului internațional. "În timp ce handbalul pe plajă a devenit popular până acum în multe țări din lume, doar câteva națiuni au îndrăznit să facă pasul și în direcția practicării handbalului pe zăpadă" se spune în articolul "Succes în handbalul pe zăpadă la Baia Mare", publicat de ihf.info.
"Organizatorii au făcut tot posibilul pentru a pune la cale un turneu competitiv, dar și distractiv, care a dovedit că handbalul poate fi jucat nu doar pe teren sau pe nisip, ci și pe zăpadă", se mai precizează în articol.
Handbal
Să nu fim supărați. Nu România a făcut egal cu Austria, la Trofeul Carpați, ci Republica Moldova!
ACUM 5 MINUTE
"Chiar dacă temperatura de -13 grade Celsius a fost o provocare pentru mulți, atât competiția feminină, cât și cea masculină au fost un succes", consideră reprezentanții IHF.

Interes imens pentru "Baia Mare Snow Handball Challenge"

"Interesul pentru competiție a fost imens", a spus pentru ihf.info Tudor Marta, organizatorul competiției, precizând că în mediile sociale mulți jucători de handbal pe plajă din întreaga lume promovau evenimentul printre colegi, afirmându-și intenția de a participa la edițiile următoare.
"Unii dintre ei și-au pus chiar întrebarea dacă ar putea organiza evenimente similare în țările lor. Printre ei chiar și un sportiv din Statele Unite ale Americii. Acest lucru nu poate însemna decât că handbalul pe zăpadă are un viitor", a mai precizat Tudor Marta în articolul citat.
"Ne-am simțit bine cu toții și am învățat că handbalul pe zăpadă poate fi la fel de distractiv ca handbalul pe plajă. Participanții ne-au spus că jocul pe zăpadă este mai greu, dar s-au simțit bine și asta este cea mai importantă motivație pentru noi", a concluzionat Marta, în declarația dată pentru ihf.info.
sursă: Mediafax
sursă foto:
Handbal
România-Austria 32-32 la Trofeul Carpați. ”Tricolorele” au scos cu greu un egal în ultimele secunde
ACUM 11 ORE
Handbal
Naționala de handbal va inaugura sala de la Bistrița cu prilejul Trofeului Carpați
ACUM O ZI