După înfrângerile cu Spania și Muntenegru, tricolorele aveau o singură șansă pentru calificare: un succes contra maghiarelor. Victorie care părea o fata morgana, judecând după prima repriză: adversarele s-au desprins la 5-0, terminând prima parte cu un avantaj de 6, 16-10.
De la cabine Neagu&Co s-au întors mult mai hotărâte, iar metamorfoza lor s-a tradus într-o cursă de urmărire. Chiar și așa, România nu a condus vreodată, până cu 5 secunde înainte de final, când Cristina Neagu a transformat un șapte metri pentru o victorie fantastică, 28-27.
După epuizanta confruntare, sportivele noastre s-au bucurat alături de cei aproximativ 20 de fani, însă sărbătoarea nu a continuat și la hotel.
Handbal
Schimb de jucătoare între CSM București și Gyor!
24/05/2022 LA 09:17
"Îmi cere inima s-o mai spun o dată / Asta e țara mea, jur că-i minunată / Cei care simt la fel să înceapă nebunia / Din toată inima, pentru România!", a fost cântecul fredonat de Neagu&Co alături de fanii care au fost lângă ele în Japonia.

Costică Buceschi: "Nu a fost petrecere"

Odată ajunse la hotel, tricolorele și-au "șters" din memorie partida fantastică reușită contra Ungariei, pentru că urmează cel puțin alte 3 confruntări la fel de grele: împotriva Rusiei, a Suediei și a Japoniei.
Secundul Buceschi deja se gândește la ce urmează și visează ca sportivele noastre să repete parcursul de acum 4 ani, când, după ce au obținut in-extremis calificarea din grupe, România a ajuns până în finala mică, pe care a câștigat-o cu Polonia, scor 31-22.
"Nu a fost o petrecere, fetele s-au dus deja la somn. Am ajuns la hotel la 22:30, am mâncat, apoi fetele s-au dus la culcare. De mâine facem programul pentru partidele următoare, încercăm să scoatem cât mai mult de la partidele care urmează. Sperăm să avem un parcurs ca în 2015, când, după o partida fantastică împotriva Braziliei, ne-am calificat în grupele principale, apoi am ajuns în finala mică, pe care am câștigat-o. Acum va fi foarte greu, din cauza acelor minute cu Muntenegru, care ne-au costat victoria. Dar fetele au demonstrat azi că, atunci când joacă fără frică, pot face lucruri mari", a spus Constantin Buceschi la Digi Sport.

Grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal

Grupa 1
1. Olanda 4 puncte
2. Germania (3 puncte) - deși a terminat pe locul doi grupa B, nemțoaicele vor pleca cu mai multe puncte decât Coreea de Sud, formație care a câștigat grupa. Asta ca urmare a faptului că Germania a pierdut cu Franța, formație care nu s-a calificat.
3. Coreea de Sud 2
4. Norvegia 2
5. Danemarca 1 punct
6. Serbia 0 puncte
Grupa 2
1. Spania 4 puncte
2. Rusia 4 puncte
3. Muntenegru 2 puncte
4. Suedia 2 puncte
5. România 0 puncte
6. Japonia 0 puncte

Programul meciurilor din grupa României la Mondialul de handbal

  • România - Rusia (duminică, ora 08:00)
  • Suedia - România
  • România - Japonia
Semifinalele competiției se vor juca pe 13 decembrie: se vor împerechea primul loc din grupa 1 principală cu locul secund din grupa a 2-a și locul secund din grupa întâi cu prima clasată în grupa a doua.
Finala competiției va avea loc pe 15 decembrie.
Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
22/05/2022 LA 15:36
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
21/05/2022 LA 16:55