Alexandra Dindiligan a fost prezentată azi oficial de CSM București, iar debutul ei este prevăzut pentru sâmbătă, în Liga Campionilor, într-o partidă cu Rostov Don (ora 17:00).
Jucătoarea evoluează pe postul de extremă stânga și a semnat un contract pe 2 ani. Ea face parte din generația Cristinei Laslo, fiind campioană mondială de junioare în 2014 și medalia cu bronz în 2016 la tineret. Iar înainte de a ajunge la CSM București, a mai jucat în prima ligă la U Cluj și HC Zalău.
Campionatul European
Nebunie la Budapesta. Franța a învins Danemarca și a prins semifinalele Euro. Islanda marea perdantă
ACUM 2 ORE
Cu ocazia acestui transfer, Alexandra Dindiligan a oferit și primul interviu pentru site-ul oficial al clubului.

Alexandra Dindiligan: "Am visat întotdeauna să ajung la o echipă importantă"

"Când am auzit că voi veni la CSM, m-am bucurat din tot sufletul! E un mare pas înainte făcut în cariera mea, o oportunitate la care multe jucătoare visează. O oportunitate de a crește, de a mă dezvolta. Am visat întotdeauna să ajung la o echipă importantă pentru că de mică mi-am propus să obțin maximum din acest sport", a declarat handbalista în vârstă de 24 de ani.
Debutul ei va fi peste 3 zile, într-un meci de foc pentru CSM București în Europa, cu Rostov Don. "Să joci în Liga Campionilor mi se pare o perfomanță extraordinară, un țel la care aspiră toate jucătoarele atunci când încep handbalul. Am emoții, dar constructive. Nu mă tem de nimic. Vă rog să mă credeți că abia aștept să intru în programul echipei, în ritmul celorlalte fete", a mai spus Alexandra Dindiligan.
https://i.eurosport.com/2021/09/14/3218369.jpg
Sportiva din Galați a vorbit și despre primul moment în handbal: "Avem, țin minte, 9 sau 10 ani. Făceam arte marțiale, acasă, la Galați. În drumul spre sala de antrenament trebuia să străbat sala unde își desfășurau activitatea handbalistele. Mama a rămas să se uite la un joc. Când am încheiat antrenamentul, mama era tot acolo. Am rămas și eu. A fost dragoste la prima vedere. Mi-a plăcut atât de mult, încât mi-am zis: asta vreau să fac! Și asta am făcut! Am avut șansa să lucrez încă de la început cu doamna Gabriela Artene, care mi-a făcut destul de repede trecerea de junioare la senioare. Am plecat apoi la Vâlcea, la Centrul Olimpic. Aveam doar 12 ani! A urmat Universitatea Cluj, unde am jucat cinci ani. Apoi am mers la Zalău. M-am simțit bine și la Cluj și la Zalău. Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care mi-au influențat cariera, celor care m-au ajutat să ajung aici. Le sunt recunoscătoare antrenorilor pe care i-am avut, domnului Gheorghe Tadici, ultimul meu antrenor".

Alexandra Dindiligan va juca alături de Cristina Neagu

Acum, Alexandra Dindiligan va juca alături de Cristina Neagu, ambele evoluând în partea stângăa direcției de atac.
"O cunosc pe Cristina Neagu de la convocările la echipa națională. E o persoană deosebită, o jucătoare cu o ambiție ieșită din comun, muncește și se implică în tot ceea ce face. Vrea să câștige mereu, indiferent dacă e vorba de o simplă joacă la antrenament. Așa sunt și eu, ambițioasă, vreau să câștig mereu. Cred că se potrivește filozofia mea cu cea a noii mele echipe! La CSM București nu ai altă variantă decât cea a victoriei!", a tras concluzia noua jucătoare a "tigroaicelor".
Handbal
EXCLUSIV. Meciul Rapid-SCM Rm. Vâlcea amânat! Focar de COVID-19 la echipa olteană
ACUM 10 ORE
Campionatul European
Final incredibil la Europenele de handbal între Suedia și Norvegia!
IERI LA 21:42