Ungaria avea două variante din trei (victoria și egalul) pentru a merge în grupele principale și, după cum a început meciul contra tricolorelor, totul părea o formalitate. Jucătoarele maghiare au condus cu 5-0 și 16-10 la pauză, însă Neagu&Co au dat dovadă de eroism: nu au cedat niciun moment, au crezut până la final în șansa lor și s-au impus în ultimele secunde.
Un rezultat mare pentru România, care ne duce în grupele principale, acolo unde vom întâlni Rusia, Suedia și Japonia.

Jucătoarele maghiare, în brațele deznădejdii

Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
ACUM 20 ORE
De partea cealaltă, Ungaria a căzut pradă deznădejdii, înfrângerea venind ca un bumerang pentru sportivele maghiare, care, probabil, la un moment dat considerau că s-au calificat deja.
Jucătoarea lui Ferencvaros Aniko Kovacsics, medaliată cu bronz la Euro în 2012, nu și-a putut stăpâni emoțiile la final, mai ales că maghiarele nu au ratat doar grupele principale, ci și, în proporție mare, participarea la Jocurile Olimpice.
"Nici nu pot vorbi, nu știu ce să spun", și-a început discursul sportiva, în timp ce se lupta cu lacrimile. "După o primă repriză grozavă, am făcut multe greșeli. Am ratat, dar am luat foarte multe goluri, pe erori în apărare. Am încercat totul și, chiar dacă am jucat prost, am fost convinse până la final că putem învinge. Nu știu ce să spun, nu șitu ce s-a întâmplat", a mai adăugat Aniko.
România va debuta în grupele principale duminică, de la ora 08:00, împotriva învingătoarei partidei Rusia - Suedia (care se desfășoară la această oră și dă echipa câștigătoare din acea grupă).
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
IERI LA 16:55
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
IERI LA 15:44