Naționala masculină de handbal joacă în această seară în Macedonia de Nord, în prima fază a play-off-ului de calificare la Campionatul Mondial 2023 – prima manșă (ora 20:00).
Iar unul dintre jucătorii care pot ajuta reprezentativa națională să renască este Octavian Bizău. Un handbalist în vârstă de 24 de ani care a ajuns în curtea echipei Dinamo, cu câteva meciuri foarte bune în acest sezon în Liga Campionilor.
Handbal
S-au decis primele două calificate pentru Final 4 în Liga Campionilor. Dinamo le-a învins pe ambele
ACUM 5 ORE
Tânărul sportiv este văzut chiar ca un potențial viitor lider al naționalei masculine, este de părere fostul mare internațional, Robert Licu.
"Octavian Bizău este un jucător de la care eu aștept foarte mult, fiindcă ar putea deveni cel mai bun jucător din România. Asta este părerea mea, dar nu știu ce îl împiedică încă", a comentat Robert Licu în emisiunea Handbal Magazin pe pagina Eurosport de Facebook.
Îl urmăresc încă de când era junior 4 și mi-a plăcut de atunci, este un jucător foarte talentat, dar eu aștept mai mult de la el"
Robert Licu a evoluat mai bine de 10 ani în handbalul din Germania, fiind un jucător de bază la Magdeburg în anii 90. Fostul inter stânga consideră că Octavian Bizău este jucătorul pe care l-ar vedea să joace în Bundesliga într-un viitor.

Octavian Bizău "este un jucător la linia de 9 metri care se pretează jocului modern"

Prima ligă a Germaniei este considerată cea mai puternică din lume în handbal masculin
"Este un jucător la linia de 9 metri care se pretează jocului modern. Are acțiuni individuale bune, are aruncări bune, fizic stă bine", l-a caracterizat fortul inter dreapta al României.
Ce i-ar mai trebui să facă pasul spre Bundesliga?
"Nu am lucrat niciodată direct cu el. Adevărații specialiști, cei care își caută jucători buni, dacă se interesează de ei, în general nu te întreabă despre ce poate el tehnic, tactic, pentru că dacă se pricepe, vede. Te întreabă despre caracterul jucătorului, ce face în viața extrasportivă și așa mai departe. Iar astea sunt lucruri care sunt foarte importante pentru cei de acolo, din vârf. Așadar, e greu de vorbit din afară, eu nelucrând cu jucătorul", a răspuns Robert Licu.
Octavian Bizău este pe foaia de joc a întâlnirii Macedonia de Nord – România. Returul va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00, în Sala Dinamo.
Câștigătoarea barajului România – Macedonia de Nord va înfrunta Cehia în faza a doua a play-off-ului.
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
IERI LA 18:09
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
IERI LA 17:29