Din cauza crizei coronavirus, Federaţia Europeană de Handbal a anunţat, în urmă cu o săptămână, că barajul pe care Dinamo trebuia să-l dispute cu Paris Saint-Germain pentru calificarea în sferturile de finală ale Champions League a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus care a oprit tot sportul în loc odată cu izbucnirea primelor cazuri. Turneul Final Four al Champions League la masculin a fost amânat pentru 28 şi 29 decembrie, iar echipele calificate sunt FC Barcelona, Paris Saint-Germain HB, THW Kiel şi Telekom Veszprém HC, care au ocupat primele două locuri în grupele A şi B.
O decizie care a creat multă frustrare în rândul dinamoviștilor, care erau neînvinși în actuala ediție de Liga Campionilor. Și mulți dintre handbaliștii lui PSG sunt extrem de frustrați de hotărârea EHF, dar din altă perspectivă: Final Four-ul va fi ceva mai mult de două săptămâni înainte de startul Campionatului Mondial din Egipt (14-31 ianuarie 2021).
Nikola Karabatic, starul lui PSG, a criticat dur decizia EHF, explicând că, jucând atât de mult într-o perioadă scurtă, jucătorii se pot accidenta. În plus, programul de pregătire ar fi fost gândit astfel încât să se atingă vârful de formă sportivă în a doua jumătate a lui ianuarie. După noile coordonate, lucrurile trebuie reconfigurate din acest punct de vedere.
Handbal
SCM Râmnicu Vâlcea, voctorie mare în European League! Vâlcencele au trecut în deplasare de Chambray
ACUM 17 ORE
"Nu mai îndrăznesc să privesc calendarul deoarece toate aceste schimbări sunt înfricoșătoare. Noi, jucătorii, suntem în centrul a tot ce se întâmplă, dar nu avem niciun cuvânt de spus. Este o prostie, pentru că noi suntem cei care ne expunem. Am înțeles că EHF are rațiuni economice pentru care vrea ca Final Four-ul să se țină, dar va trebui să jucăm într-un ritm infernal. Vrem să facem o treabă grozavă, dar suntem într-o poziție în care riscăm foarte mult. Ne putem accidenta grav și chiar există pericolul de a ne scurta cariera, când jucăm atât de des", a spus Karabatic într-un interviu pentru Ouest-France.
Nikola Karabatic e considerat cel mai bun handbalist din lume. A câștigat de trei ori Liga Campionilor și are performanțe incredibile cu naționala Franței: dublu campion olimpic (2008 și 2012), cvatruplu campion mondial (2009, 2011, 2015 și 2017) și triplu campion european (2006, 2010, 2014).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Handbal
CSM București a învins Dortmund și s-a calificat matematic în faza eliminatorie din Champions League
ACUM 20 ORE
Handbal
CSM București pierde la Brest, 21-24, și-și ia adio de la calificarea directă în sferturi
19/01/2022 LA 21:50