Norvegia a avut o duminică fabuloasă în sportul mondial. Casper Ruud a jucat finala cu Rafael Nadal la Roland Garros, fiind primul reprezentant al acestei națiuni care a ajuns în ultimul act într-un turneu de Grand Slam. Erling Haaland a marcat două goluri în partida Suedia – Norvegia (1-2) în Liga Națiunilor, într-una din cele mai importante victorii ale naționalei de fotbal din ultimii 20 de ani în deplasare. Un succes uriaș pentru norvegieni a fost și triumful echipei Vipers Kristiansand în Liga Campionilor la handbal, într-o finală disputată în Budapesta cu Gyor, cu scorul de 33-31.
Campioana Ungariei a fost favorită înaintea acestui joc, dar atunci când o ai în poartă pe Katrine Lunde, orice este posibil. Marketa Jerabkova a fost MVP-ul turneului Final Four din acest an, dar goalkeeper-ul de 42 de ani a fost și de această dată un înger păzitor pentru Vipers. Ea joacă mereu cu unghiile lăcuite în roșu, după cum a remarcat publicația norvegiană VG, iar duminică seara a pus mâna pe al 16-lea titlu internațional (Liga Campionilor, Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial, Campionatul European, Cupa EHF). Este o candidată cât se poate de serioasă pentru titulatura de GOAT al handbalului feminin.
Handbal
Adrian Vasile nu va primi un nou contract! Cine îl va înlocui la naționala feminină de handbal
ACUM 18 ORE

Katrine Lunde "nu va fi uitată niciodată"

"Este eternă", a descris-o antrenorul lui Gyor, Ambros Martin, după ceea ce a făcut Lunde între buturi în ultimele minute ale finalei Ligii Campionilor. Norvegianca a câștigat Liga Campionilor pentru a șasea oară în carieră. Iar de la primul ei triumf major, medalia de aur la Campionatul European din 2004, au trecut 18 ani! Interesant, acea medalie a fost câștigată tot în Ungaria
"Lunde nu va fi uitată niciodată", a mai spus antrenorul spaniolul pentru VG.
Katrine Lunde a ajuns la 42 de ani și nici nu se gândește la retragere. Ea mai are contract până în 2023 cu campioana Norvegiei. Ea și-ar dori să continue cel puțin până la Jocurile Olimpice de vară 2024 de la Paris, când va avea 44 de ani.
https://i.eurosport.com/2017/12/15/2229921.jpg
"Sunt foarte norocoasă că am oameni buni și familia în jurul meu, care îndură că încă joc handbal", a declarat legendarul portar, care a câștigat Liga Campionilor cu trei cluburi diferite, Viborg, Gyor și Vipers.
Vipers nu a fost favorită în Budapesta, după ce din echipa trecută a pierdut patru jucătoare, pe Henny Reistad, Heidi Loke, Emilie Hegh Arntzen și Malin Aune, ultimele două ajungând la CSM București. Cu Katrine Lunde în echipă și cu câteva achiziții inspirate în vara trecută, precum Isabelle Gullden și Marketa Jerabkova, gruparea norvegiană a reușit însă să meargă din nou până la capăt, așa cum a reușit și în 2021.
"Este uimitoare. Katrine este un înger și atât de importantă pentru această echipă", a declarat Marketa Jerábkova. „Nu a avut multe parade în finală. Dar din nou, ea a fost acolo când a contat. Gyor s-a temut puțin, să-și asume riscuri cu ea în poartă. Katrine este incredibil de importantă pentru noi", a susținut și antrenorul Ole Gustav Gjekstad.

Katrine Lunde a ajutat ca handbalul să devină un sport național în Norvegia

Handbalul este un fel de sport național în Norvegia, iar Katrine Lunde a contribuit din plin la ridicarea disciplinei în țară. Norvegia are 14 trofee majore cu naționala, iar portarul a contribuit la 9 dintre acestea.
Acum, pune umărul și la consolidarea performanțelor la nivel de club. Vipers cu Lunde între buturi a adus două din cele trei trofee ale națiunii în istoria Ligii Campionilor.
Handbal
EXCLUSIV | Raul Nantes pleacă de la Dinamo! Ce jucători se vor mai despărți de campioană
04/07/2022 LA 08:37
Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
01/07/2022 LA 16:20