Dinamo București va evolua joi, de la ora 21:45, în Portugalia, pe terenul echipei FC Porto, într-un joc din etapa a 12-a a Ligii Campionilor la handbal masculin. Pentru trupa din Ștefan cel Mare este un meci decisiv în tentativa de a prinde locul 6 și, implicit, play-off-ul.
Situația în grupă înaintea partidelor din această săptămână:
  • Vive Kielce – 16p
  • Barcelona – 14p
  • Veszprem – 13p
  • PSG – 12 p
  • Flensburg – 9p
  • Motor – 8p
  • Porto – 8p
  • Dinamo – 6p
Liga Campionilor
De ce nu poate CSM București să concureze cu Gyor. Lista incredibilă de jucătoare din ultimii 4 ani
09/05/2022 LA 12:20
Motor și PSG au un joc mai puțin disputat, meciul fiind reprogramat pe 1 martie, la Presov.

Cum se califică Dinamo București în play-off-ul Ligii Campionilor la handbal

Dinamo este obligată să câștige la FC Porto, caz în care îi va egala pe "dragoni" și HC Motor în clasament. Ucrainienii vor evolua o zi mai devreme în Polonia, pe terenul liderului Vive Kielce. O victorie la mai mult de un gol diferență la Porto îi va asigura și avantajul rezultatelor directe, în caz de egalitate de puncte la final. Campioana României este în avantaj la "directe" și cu Motor.
Orice alt rezultat în Portugalia o scoate din calcule. Cu un succes, FC Porto s-ar desprinde la 4 puncte și nu ar mai putea fi depășită de Dinamo, în contextul în care a câștigat și manșa tur în București cu 27-26.
https://i.eurosport.com/2021/12/27/3277461.jpg
În scenariul fericit în care Dinamo câștigă la Porto, iar Motor pierde la Kielce și restanța cu PSG, reprezentamta României va fi pe locul 6 înaintea ultimelor două runde. Va mai avea însă nevoie de cel puțin o victorie, cu PSG pe teren propriu (3 martie) sau cu Vive Kielce în deplasare (9 martie). Asta pentru că pe data de 10 martie este programată o confruntare între FC Porto și Motor Zaporojie. Cu o rundă mai devreme, Motor mai are o partidă la Presov cu Barcelona, în timp ce Porto va juca la Flensburg.
Din punct de vedere matematic, Dinamo mai poate depăși și Flenburg, dar pentru a trece în fața campioanei Germaniei are nevoie, de asemenea, de cel puțin 4 puncte în ultimele două partide. Flensburg are avantajul rezultatelor directe cu Dinamo și un avans de 3 puncte înaintea ultimelor trei etape. Iar jocul cu FC Porto este încadrat de întâlniri cu PSG (24 februarie, deplasare) și Barcelona (10 martie, deplasare).
Liga Campionilor
Tadici: "CSM București poate recupera 2 goluri cu Esbjerg. Eu sper să fie vreo 4-5 goluri la final"
06/05/2022 LA 10:53
Liga Campionilor
CSM București, în fața meciului sezonului. Moment special la disputa cu Esbjerg din Liga Campionilor
29/04/2022 LA 12:14