CSM București a intrat în 2022 sub bune auspicii. A prelungit contractele cu câteva jucătoare cheie, precum Cristina Neagu, Elizabeth Omoregie și Siraba Dembele. A anunțat apoi prima achiziție pentru următorul sezon, cea a interului stânga din Franța, Kalidiatou Niakate.
Sâmbătă seara a fost realizat și primul rezultat notabil din 2022, un succes pe terenul echipei Buducnost Podgorica, scor 28-20. Acesta a fost și primul joc al anului în Liga Campionilor.
Liga Campionilor
De ce nu poate CSM București să concureze cu Gyor. Lista incredibilă de jucătoare din ultimii 4 ani
09/05/2022 LA 12:20

CSM București a avut o poartă solidă, dar și un pivot Yvette Broch foarte eficient

Echipa pregătită de Adrian Vasile a luat startul cu o săptămână mai târziu în Europa, după ce partida de săptămâna trecută cu Brest Bretagne a fost amânată. Jucătoarele afectate la data respectivă de coronavirus, Samara da Silva, Emma Ramusovic și Andreea Ailincăi, au făcut parte din echipă cu această ocazie, astfel că gruparea bucureșteană a trecut fără probleme peste acest moment neplăcut.
Problema învingătoarei nu s-a pus în niciun moment. CSM București a avut în primul rând o poartă solidă, care a reușit să apere nu mai puțin de 5 aruncări de la 7 metri. Iar în teren, diferența de experiență și valoare între cele două tabere a fost destul de evidentă.
Încă după primele 30 de minute, campioana României a luat un avans de 6 goluri (15-9). Diferența maximă în meci a fost de 9 goluri, spre final, când CSM a condus cu 26-17, 27-18 și 28-19.
Cristina Neagu a fost principala marcatoare, cu 7 goluri din 14 aruncări la poartă. Un randament foarte bun a avut pivotul Yvette Broch, care a a terminat cu 5 goluri din 5 aruncări.
După succesul cu 28-20, CSM București a urcat pe locul 4 în grupă și are în față două partide în următoarea săptămână, restanța cu Brest (19 ianuarie) și întâlnirea cu Dortmund, programată pe teren propriu, trei zile mai târziu.

Minaur Baia Mare și Măgura Cisnădie au pierdut în Liga Europeană

Tot azi, în Liga Europeană au evoluat alte două reprezentante ale României. Minaur Baia Mare a fost surclasată la Bietigheim, în Grupa B, cu scorul de 39-20! Într-o altă partidă, Măgura Cisnădie a fost întrecută de Ikast-Herning cu 31-28, în Grupa C, tot în deplasare.
Liga Campionilor
Tadici: "CSM București poate recupera 2 goluri cu Esbjerg. Eu sper să fie vreo 4-5 goluri la final"
06/05/2022 LA 10:53
Liga Campionilor
CSM București, în fața meciului sezonului. Moment special la disputa cu Esbjerg din Liga Campionilor
29/04/2022 LA 12:14