Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CSM București a început în forță anul în Liga Campionilor la handbal feminin

Andrei Nicolae

Publicat 15/01/2022 la 21:01 GMT+2

CSM București a câștigat sâmbătă seara cu scorul de 28-20 pe terenul echipei Buducnost Podgorica, într-un joc din cadrul Grupei A a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Cristina Neagu - CSM București

Credit imagine: Getty Images

CSM București a intrat în 2022 sub bune auspicii. A prelungit contractele cu câteva jucătoare cheie, precum Cristina Neagu, Elizabeth Omoregie și Siraba Dembele. A anunțat apoi prima achiziție pentru următorul sezon, cea a interului stânga din Franța, Kalidiatou Niakate.
Sâmbătă seara a fost realizat și primul rezultat notabil din 2022, un succes pe terenul echipei Buducnost Podgorica, scor 28-20. Acesta a fost și primul joc al anului în Liga Campionilor.

CSM București a avut o poartă solidă, dar și un pivot Yvette Broch foarte eficient

Echipa pregătită de Adrian Vasile a luat startul cu o săptămână mai târziu în Europa, după ce partida de săptămâna trecută cu Brest Bretagne a fost amânată. Jucătoarele afectate la data respectivă de coronavirus, Samara da Silva, Emma Ramusovic și Andreea Ailincăi, au făcut parte din echipă cu această ocazie, astfel că gruparea bucureșteană a trecut fără probleme peste acest moment neplăcut.
Problema învingătoarei nu s-a pus în niciun moment. CSM București a avut în primul rând o poartă solidă, care a reușit să apere nu mai puțin de 5 aruncări de la 7 metri. Iar în teren, diferența de experiență și valoare între cele două tabere a fost destul de evidentă.
Încă după primele 30 de minute, campioana României a luat un avans de 6 goluri (15-9). Diferența maximă în meci a fost de 9 goluri, spre final, când CSM a condus cu 26-17, 27-18 și 28-19.
Cristina Neagu a fost principala marcatoare, cu 7 goluri din 14 aruncări la poartă. Un randament foarte bun a avut pivotul Yvette Broch, care a a terminat cu 5 goluri din 5 aruncări.
După succesul cu 28-20, CSM București a urcat pe locul 4 în grupă și are în față două partide în următoarea săptămână, restanța cu Brest (19 ianuarie) și întâlnirea cu Dortmund, programată pe teren propriu, trei zile mai târziu.

Minaur Baia Mare și Măgura Cisnădie au pierdut în Liga Europeană

Tot azi, în Liga Europeană au evoluat alte două reprezentante ale României. Minaur Baia Mare a fost surclasată la Bietigheim, în Grupa B, cu scorul de 39-20! Într-o altă partidă, Măgura Cisnădie a fost întrecută de Ikast-Herning cu 31-28, în Grupa C, tot în deplasare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo