Dinamo București și-a jucat în această seară o ultimă carte în lupta pentru calificare în play-off-ul Ligii Campionilor. În plus, avea ceva de dovedit după ce a pierdut destul de aspru ultimele două jocuri în competiție, 20-28 cu Flenburg pe teren propriu și 32-47 în deplasare cu Veszprem.
Liga Campionilor
CSM București a început în forță anul în Liga Campionilor la handbal feminin
15/01/2022 LA 19:01
Vestea bună pentru dinamoviști a fost faptul că a jucat din nou cu fanii alături, în Sala din Ștefan cel Mare. EHF și-a dat acceptul ca partida să se dispute în arena de rezervă pentru această competiție. Campioana României s-a hrănit cu energia fanilor în atâtea lupte importante în ultimii ani în Liga Campionilor, iar același lucru s-a întâmplat și cu această ocazie.

Dinamo a obținut a treia victorie în Liga Campionilor

Dinamo nu a avut deloc un meci simplu, pentru că și reprezentanta Ucrainei a venit să-și vândă scump pielea. A rezultat un meci cu un ritm bun, cu multă adrenalină, dar și echilibrat în cea mai mare parte a jocului. Până în minutul 49, când reprezentamta României s-a desprins la scorul de 26-23, nicio formație nu a condus la o diferențămai mare de 2 goluri.
https://i.eurosport.com/2021/09/17/3222011.jpg
Dinamo a avut controlul în cea mai mare parte a timpului, grație lui lui Raul Nantes, brazilianul care a prins o zi de excepție. El a marcat 12 din primele 20 de goluri ale echipei. Echipa a reușit însă desprinderea în momentul în care a avut mai mulți oameni care s-au evidențiat. Khalifa Ghedbane a intrat cu două parade foarte bune, iar Octavian Bizău a rezolvat superb două acțiuni consecutive.
Motor Zaporojie a făcut eforturi să revină, ștind că are la rândul ei o șansă unică de a merge mai departe, dar Dinamo nu i-a mai dat nicio șansă și a încheiat cu stil. Campioana României s-a impus cu 33-29 și s-a apropiat la 2 puncte de Motor Zaporojie (locul 6) în Grupa B.

A fost un moment special pentru Dinamo: meciul 100 în Liga Campionilor

Meciul cu Motor Zaporojie a însemnat și o partidă istorică pentru clubul din Ștefan cel Mare. Dinamo a disputat partida cu numărul 100 în prima competiție europeană intercluburi (Liga Campionilor / Cupa Campionilor Europeni). Palmaresul este de 49 victorii – 7 egaluri – 44 înfrângeri. Prima participare a echipei Dinamo în Cupa Campionilor Europeni a fost consemnată în 1958: Partizan Bjelovar (Yug) – Dinamo 5-17. În 1965, dinamoviștii au câștigat și trofeul, după 13-11 în finala cu Medvescak Zagreb. Roș-albii au mai fost finaliști în 1963 și de două ori semifinaliști în 1967 și 1979. Pe noul format al Ligii Campionilor, Dinamo are șase sezoane la activ, inclusiv cel prezent.
Liga Campionilor
Partida Brest - CSM București din Liga Campionilor a fost amânată. Alarmă în tabăra "tigroaicelor"
07/01/2022 LA 09:10
Liga Campionilor
Veszprem și-a luat revanșa cu Dinamo și s-a impus, la scor, pe teren propriu
02/12/2021 LA 19:21