Echipa de handbal masculin Dinamo București a pierdut la limită în fața celor de la Porto, scor 26-27, în meciul din a treia etapă a grupelor Ligii Campionilor.
Înaintea acestei partidei, echipa lui Xavi Pascual avea o victorie, în fața celor de la Vive Kielce, scor 32-29, și o înfrângere, cu PSG, scor 41-30.
În această seară, pe teren propriu, dinamoviștii au început lent meciul, oaspeții având după primele 10 minute de joc, un avans de 3 goluri pe tabelă. Portughezii și-au păstrat avantajul până spre finalul primei reprize, când Dinamo a reușit să se apropie la un singur gol, scorul pauzei fiind 14-15.
Liga Campionilor
Xavi Pascual, revenire emoționantă la Barcelona, înaintea meciului lui Dinamo din Champions League
14/10/2021 LA 15:51
În partea a doua a meciului, jucătorii lui Xavi Pascual au avut o prestație mai bună, reușind să le pună mai multe probleme adversarilor. Dinamoviștii s-au apropiat de cei de la Porto pe tabelă și chiar au reușit să-i egaleze, însă oaspeții au găsit mereu puterea să revină și și-au adjudecat în cele din urmă victoria.
Printre cei mai buni marcatori de la Dinamo în această seară se numără Andrei Negru, Răzvan Gavriloaia și Javier Humet.
După înfrângerea din a treia etapă a grupelor Ligii Campionilor, Dinamo se află pe locul 6 în grupa B, cu două puncte. Pentru jucătorii lui Xavi Pascual urmează, la jumătatea lunii octombrie, duelul cu Barcelona.

"DINAMO A FĂCUT UN PAS MARE ÎN HANDBALUL BUN"

Înaintea partidei dintre Dinamo și Porto, Valentin Ghionea, care a jucat două sezoane la Sporting Lisabona, a analizat evoluția echipei lui Xavi Pascual, antrenor despre care a avut doar cuvinte de laudă. Extrema dreaptă a vorbit și despre cum va reuși Dinamo să ajungă o forță a Europei.
"Dinamo se află pe drumul cel bun în momentul de față, cu investiții bune și formarea unui grup competitiv pentru Liga Campionilor. Mai este mult de muncă în toate departamentele, dar dacă se va reuși o constanță, Dinamo poate ajunge una din puterile handbalistice din Europa.
Xavi Pascual este un geniu al handbalului, un profesionist desăvârșit, iar cuvintele de ordine pentru el sunt munca și seriozitatea. Încercăm să ne ridicăm la nivelul cerințelor lui și, astfel, cu siguranță rezultatele vor fi pe măsură.
Am început extraordinar competiția, am reușit să învingem Kielce, o echipă cu o foarte mare experiență în Liga Campionilor. Dar nu este îndeajuns, deoarece ne dorim mai mult, iar pentru acest lucru trebuie sa rămânem cu picioarele pe pământ, să continuăm să muncim și să încercam să aducem cât mai multe puncte, indiferent de adversar", a declarat Valentin Ghionea, în exclusivitate pentru Eurosport.
Liga Campionilor
Dinamo, înfrângere drastică în Liga Campionilor! PSG a făcut instrucție cu trupa lui Xavi Pascual
23/09/2021 LA 20:10
Liga Campionilor
Ghinion teribil pentru Dinamo înainte de super-meciul cu PSG, din grupele Champions League
22/09/2021 LA 12:09