Situația actuală dintre Ucraina și Rusia are un impact asupra meciurilor viitoare organizate sub umbrela EHF, deoarece în regiune se află mai multe cluburi și reprezentative naționale de handbal masculin și feminin de top din Europa, anunță forul continental.
"Federația Europeană de Handbal își propune întotdeauna să protejeze integritatea competițiilor sale și este de părere că cea mai bună opțiune este o decizie pe teren", spune președintele EHF Michael Wiederer, care a adăugat: "În același timp, siguranța echipelor, jucătorilor și oficialilor este de cea mai mare prioritate".
Având în vedere că mai multe competiții au ajuns în fazele eliminatorii și, prin urmare, timpul joacă și el un rol, EHF a luat următoarele decizii, privind următoarele patru săptămâni.
Liga Campionilor
De ce nu poate CSM București să concureze cu Gyor. Lista incredibilă de jucătoare din ultimii 4 ani
09/05/2022 LA 12:20
Federația Europeană de Handbal nu vede în prezent nicio opțiune de a avea meciuri programate în Ucraina.

Impactul situației Ucraina / Rusia asupra handbalului european. HC Motor joacă meciurile de acasă în Slovacia

În Liga Campionilor la masculin, una dintre cele 16 participante este HC Motor Zaporojie, care face parte chiar din grupă cu Dinamo București. Partida cu PSG de săptămâna trecută a fost amânată și va fi reprogramată pe un teren neutru. Aceeași soartă o va avea și întâlnirea HC Motor vs Barça, programată pentru 3 martie. Campioana Ucrainei va disputa ambele meciuri la Presov, pe 1 martie, respectiv 3 martie.
Apoi, meciurile de calificare pentru EHF EURO 2022 la feminin dintre Cehia și Ucraina, programate în prezent pentru 2 și 5 martie, sunt planificate să se dispute ambele pe terenul primei reprezentative, pe 4 și 5 martie.
La mijlocul lunii martie, Ucraina și Finlanda se înfruntă în play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial de handbal masculin, Faza 1. EHF urmează să ia o decizie în privința disputării manșei din Ucraina împreună cu cele două federații.
În ultimele 10 zile, alte două meciuri nu s-au jucat conform programului. Este vorba despre meciul HC Galychanka Lviv (Ucraina) vs H71 (Feroe) în Cupa EHF la feminin și partida Skif Krasnodar (Rusia) vs Drammen HK (Norvegia), în întrecerea similară masculină. În ambele cazuri au fost deschise proceduri legale de către Federația Europeană de Handbal.
Liga Campionilor
Tadici: "CSM București poate recupera 2 goluri cu Esbjerg. Eu sper să fie vreo 4-5 goluri la final"
06/05/2022 LA 10:53
Liga Campionilor
CSM București, în fața meciului sezonului. Moment special la disputa cu Esbjerg din Liga Campionilor
29/04/2022 LA 12:14