Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo, victorie uriașă la Porto! "Dulăii" speră la calificarea în optimile Champions League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 24/02/2022 la 23:22 GMT+2

Dinamo s-a impus dramatic în deplasarea de la Porto, scor 32-31, și are în continuare șanse de a avansa în optimile de finală din Champions League.

Dinamo - Porto

Credit imagine: Eurosport

Dinamo avea neapărată nevoie de victorie la Porto pentru a mai spera la calificarea în fazele eliminatorii din Champions League. "Dulăii" au început în forță și au condus în prima parte a meciului și cu 4 goluri diferență (8-4), dar finalul primei manșe le-a aparținut lusitanilor, astfel că la pauză s-a intrat la egalitate, 12-12.
Echilibrul a persistat și în repriza secundă, dar apoi Dinamo s-a distanțat din nou și cu 20 de minute înainte de final conducea cu 3 goluri avans (20-17). A urmat o nouă cădere în jocul campioanei României și Porto a revenbit din nou, în minutul 45 scorul fiind egal, 22-22.

Porto - Dinamo 32-31 | "Dulăii" speră la optimile Champions League

Finalul a fost unul dramatic, cele două echipe alternând la conducere până în ultimul minut. Dinamo s-a desprins la 32-31 și apoi a rezistat în apărare, având ultimul atac. Elevii lui Xavi Pascual au ținut cât au putut de minge, dar au ratat aruncare. Poarta dinamoviștilor era goală, iar un jucător portughez a aruncat în plasă, dar timpul deja expirase și Dinamo a obținut a 4-a victorie din această ediție din Champions Leeague.
Așadar, Dinamo a obținut două puncte mari și le-a egalat la puncte pe Porto și Motor Zaporozhye, având și avantajul meciurilor directe contra acestor echipe. Echipa lui Xavi Pascual speră în continuare la calificarea în faza următoare, chiar dacă programul este unul infernal în ultimele două meciuri: acasă, cu PSG, și în deplasare cu Vive Kielce. Cu o victorie în oricare dintre aceste partide, Dinamo este într-o proporție mare calificată în optimi, deoarece Porto și Motor se vor duela între ele, iar în celelalte partide va fi greu să obțină puncte.
În celelalte două partide ale grupei disputate astăzi, Barcelona a trecut cu 35-30 de Vezsprem, iar PSG a câștigat contra celor de la Flensburg, scor 33-30.
Clasamentul grupei B
  • 1.Vive Kielce - 18 puncte
  • 2.Barcelona - 16 puncte
  • 3.PSG - 14 puncte
  • 4.Veszprem - 13 puncte
  • 5.Flensburg - 9 puncte
  • 6.Motor - 8 puncte
  • 7.Dinamo - 8 puncte
  • 8.Porto - 8 puncte
Articol inițial scris de Viviana Moraru
Dinamo este obligată să câștige pe terenul lui FC Porto pentru a se putea califica în faza următoarea a competiției. Cu trei etape înainte de finalul fazei grupelor, echipa din Ștefan cel Mare se află pe ultimul loc în grupa B, cu 6 puncte, iar victoria din seara aceasta este cea care îi poate readuce pe "dulăi" în lupta pentru locul 6, ultimul care asigură prezența în play-off.
Dinamo are de luat și o revanșă, deoarece partida tur a fost pierdută la mare luptă, cu scorul de 26-27. În cazul unei victorii, echipa bucureșteană îi va egala pe "dragoni", iar o victorie la mai mult de un gol diferență va asigura și avantajul rezultatelor directe, în cazul în care cele două formații se vor afla la egalitate de puncte la final. Totodată, cu o victorie la Porto, Dinamo va egala și pe Motor, formație care în prezent se află pe ultimul loc calificabil. În ceea ce privește rezultatele directe cu ucrainenii, "dulăii" sunt în avantaj, deoarece meciul retur l-au câștigat la 4 goluri diferență, după ce meciul tur fusese câștigat de Motor la o singură lungime distanță.

Programul și forma echipelor înainte de final

Înafara de partida din această seară, Dinamo mai are de disputat alte două meciuri. Însă, pentru ca acestea două să mai conteze, este necesară victoria în Portugalia. Următoarele două partide se anunță infernale, cu primele două clasate în grupă: acasă, cu PSG, și în deplasare cu Vive Kielce. Din ultimele două partide, "dulăii" au nevoie de o singură victorie, dacă se vor întoarce învingători după deplasarea de la Porto. Formația portugheză are un program mai lejer. Va întâlni Flensburg și Motor, echipe cu care se luptă pentru calificarea în play-off.
Porto vine după un meci mare reușit pe terenul maghiarilor de la Veszprem, unde a reușit să termine la egalitate, 28-28. Dinamo în schimb, vine după un eșec acasă în fața Barcelonei, cu scorul de 30-35.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo