De MARIAN URSESCU
Vive Kielce a învins joi seara cu 34-29 pe Dinamo București, în ultimul meci din grupa B, în Liga Campionilor. Campioana Poloniei a terminat grupa pe primul loc, cu 22 de puncte, iar Dinamo a încheiat pe 7, cu doar 8 puncte, ratând calificarea în optimile de finală.
La finalul meciului însă, Talant Dujshebaev, tehnicianul lui Vive Kielce, unul dintre cei mai apreciați antrenori din lume, a făcut niște declarații surprinzătoare. Indirect, el a trimis săgeți către Xavier Pascual.
Liga Campionilor
Cedric Sorhaindo, cel mai titrat jucător care a jucat în România, în fața meciul cu fosta sa echipă
03/03/2022 LA 11:41

Mesaje către președintele EHF, dar și către șeful Federației Internaționale de Handbal

La conferința de presă de după meci, legendarul antrenor al celor de la Kielce, care a câștigat de patru ori Liga Campionilor cu Ciudad Real și Vive Kielce, a făcut câteva declarații surprinzătoare. Mai întâi de toate și-a felicitat jucătorii.
"Sunt foarte fericit pentru victorie și foarte mândru de jucătorii mei. Am început această campanie cu o înfrângere la București și primul meu gând a fost că nu va fi un an bun pentru noi. Acum nu știam dacă vom termina pe locul 1 sau pe 2 grupa. După meci trebuie să le mulțumesc jucătorilor, în special portarului Wolff care a făcut un joc extraordinar. Datorită paradelor lui am avut posibilitatea să plecăm pe contraatac și să dăm multe goluri ușoare. Nu sunt mulțumit de ceea ce s-a întâmplat între minutele 29 și 42. Cred că a fost un dezastru jocul nostrum în acest interval. Am pierdut prea multe mingi, după care am avut nevoie de multă forță fizică și de character ca să câștigăm acest meci”, a declarat Dujshabaev.

Foc încrucișat cu țintă precisă: Xavier Pascual

Dushebaev a trimis apoi săgeți către Federația Europeană, Federația Internațională de Handbal, dar și către Xavier Pascual, un adept al jocului 7 contra 6.
”Ca de obicei, Dinamo în frunte cu Xavi, au făcut un meci foarte bun, solid. Dar totuși aș avea ceva de spus: <EHF, EHF, te rog! Niciodată 7 cu 6! Vă rog!> Acesta nu e handbal. Omorâm handbalul în felul ăsta! Hassan, Michael Wiederer, vă rog!”, a spus Talant. El a făcut trimitere la Hassan Mustafa, egipteanul care conduce IHF, dar și la șeful forului European, Michael Wiederer.
Dinamo a jucat ultimele trei meciuri, aproape în permanență, 7 contra 6 pe teren. A pierdut însă de fiecare data, cu Barca, PSG și Vive Kielce. A pus însă de multe ori probleme adversarilor mult mai titrați.

Xavi Pascual: "A fost imposibil să reface un handicap uriaș!"

Xavier Pascual nu a comentat declarațiile lui Talant. A pus doar: ”Felicitări celor de la Kielce, au fost mai buni decât noi. În prima repriză și-au demonstrate valoarea, noi am făcut multe greșeli la atacul 7 contra 6, după care am încercat să ne corectăm în repriza a doua. Diferența de scor a fost imposibil de recuperate pentru noi. Time-out-ul lui Talant Dushebaev, când ne apropiasem la două goluri, i-a readus în joc, au început din nou să joace extraordinar și nu am avut ce să mai facem. Mă bucur pentru ei că au reușit să se califice”.
Liga Campionilor
Dinamo-PSG | Starurile parizienilor s-au impus cu 39-31 în Sala Polivalentă din București
03/03/2022 LA 11:30
Liga Campionilor
Dinamo, victorie uriașă la Porto! "Dulăii" speră la calificarea în optimile Champions League
24/02/2022 LA 11:38